kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPPedrosa pontosan érti, min megy most keresztül Márquez

Pedrosa pontosan érti, min megy most keresztül Márquez

Dani Pedrosa 2018-ban vonult vissza a MotoGP világbajnokságtól, miután 13 évig a HRC színeiben versenyzett és 31 győzelmet aratott. Az, hogy Pedrosa soha nem lett világbajnok a királykategóriában, a folyamatos sérüléseknek volt köszönhető.

- Hirdetés -

Marc Márquez csapattársaként 2013 és 2018 között Pedrosa soha nem végzett a világbajnokság harmadik helyénél előrébb. Tekintve mennyi sérülésen van túl, és milyen eredményektől esett el, pontosan tudja, mi zajlik korábbi csapattársa fejében.

“Mindenkinek megvan a saját elképzelése ezekben a helyzetekben. Ez időről időre változik. Sok olyan műtéten mentem keresztül, ahol az orvosok mindent tökéletesen csináltak. Akkor szerencsém volt, de nálam is voltak olyan beavatkozások, amelyek nem működtek azonnal. Ezután egyik művelettől a másikig tartó spirálba kerülsz. Az egyik bonyolultabb, mint a másik.” kezdi Pedrosa.

- Hirdetés -

“Ez egy olyan folyamat, amit nem kívánok senkinek. Mindig azt akarod, hogy elsőre sikerüljön, ez a legjobb mindenkinek. Marc esetében sajnos nem a tervek szerint alakultak a dolgok, de a legtöbb bajnok átesett már ilyen helyzeteken.”

“Amikor egy ilyen helyzet hosszú ideig tart, az az önbizalmadba kerül. Több időt töltesz otthon vagy a kórházban, várva a válaszokat, és azon tűnődsz, hogy a tested valaha is visszanyeri-e azt az állapotát, amiben korábban volt. Ezért olyan fontos a mentális egészség is. Ez pedig azon múlik, hogy a megfelelő emberek legyenek körülötted, akik vigyáznak rád.”