2024. március 28. 23:19
KezdőlapMotoGPA hardenduróra esküszik edzésformaként Remy Gardner

A hardenduróra esküszik edzésformaként Remy Gardner

Biztonsági szempontokat szem előtt tartva Remy Gardner a motokrossz helyett egyre inkább hardenduróval készül a versenyeire.

Moto2-es világbajnoki címe után 2022-re Remy Gardner a MotoGP-be szerződött. A Tech3 nyergében nem éppen egyszerű az élete, hiszen eddig mindössze négyszer tudott pontot szerezni. Legjobb eredménye egy tizenegyedik hely, melyet Katalóniában ért el. Kilenc szerzett pontjával az öt újoncból a negyedik legjobb, miután Raúl Fernández öt ponttal rendelkezik.

Ami az edzéseket illeti, a pályamotorosoknál bevett gyakorlat az, hogy motokrosszozással készülnek fel a versenyekre. Gardner azonban egy téli csuklósérülés után másfelé indult el. Ez ráadásul már a második, hogy ráfarag a motokrossz-tréningre, 2018-ban ugyanis az egyik ilyen lábtöréssel járt. Emellett ráadásul a jó barát, Pedro Acosta pontosan ugyanígy járt, ő jelenleg is lábadozik… Szó szerint. Az ausztrál ezek után másfelé indult el, és a hardenduro mellett tette le a voksát.

Beszéltem vele, jól van” – mondja Gardner. „Én már csak tudom, mennyire veszélyes ez a műfaj. Kétszer is így jártam már, jelenleg nem is foglalkozom semmilyen formában motokrosszal. És amíg versenyzem, nem is fogok. Nagyon jó móka, kiváló felkészülés, de sajnos nagyon veszélyes. Egy igazi r*banc tud lenni veled sokszor.

Gardner mást kellett, hogy keressen. „A fizikai tréninghez nem a gyors, hanem a hardenduro lett a választás. Rengeteg enduro és trial van a felkészülésemben.

Ennek pedig van egy nagyon profán oka. „Egyszerűen sokkal biztonságosabb” – szögezi le Gardner. „Nagy a sebesség, nagyok az ugratók, sokszor sérültem már meg benne. Itt meg egyesben megyünk végig a pályán, és megyünk át akadályokon. Nyilván itt is lehet esni, de meg még nem sérültem ezekben. Mondták is, hogy ha úgy érzem, esnék, dobjam el a motort. Egy ilyenben fel is áldoztam a gépet magamért! De kiváló edzésforma.

Forráscrash.net