2024. április 20. 08:03
KezdőlapMotoGPA Yamaha nem engedi el Morbidelli kezét

A Yamaha nem engedi el Morbidelli kezét

Mindent megtesz azért a Yamaha, hogy Franco Morbidelli visszataláljon arra az útra, ahonnan 2020-ban letért.

Egyre inkább hondai úton jár a Yamaha is, ugyanis hiába vezeti a vb-tabellát Fabio Quartararo, az utána következő márkatárs, Franco Morbidelli már csak tizenkilencedik. Pedig Morbido 2020-ban még jó darabig eséllyel pályázott a világbajnoki címre is, amely során végül másodikként zárta a szezont Joan Mir mögött. Tavaly aztán az olasz már dobogóra is csak egyszer állhatott, idén pedig ott tart, hogy még a top 10-ben is csak egyetlen alkalommal zárt.

Ezzel együtt a Yamaha nem hogy nem mond le róla, hanem Massimo Meregalli szerint minden szükséges eszközt Morbidelli kezébe adnak.

Jelenleg Fabio az egyetlen, aki ki tudja használni a Yamaha erősségeit, de azon dolgozunk, hogy Franco (Morbidelli) is visszataláljon a 2020-as útra” – szögezte le Meregalli. „Mind tudjuk, mire képes, és nem adjuk fel, amíg vissza nem térünk vele oda, ahol voltunk. Semmilyen kétségünk nincs Fabio képességeit illetően.

Előrelépés egyébként már most is van. „Valószínűleg a versenyeredmények nem adják vissza azt, amit az elmúlt hetekben művelt. Az edzéseken mutatott tempója már most is javul. Ami nála most igazán hiányzik, azok a gyors körök. Ezt egyébként nem igazán értjük. Ami miatt panaszkodik, az az, hogy a motorja túlságosan tapad. Emiatt pedig nem tudja úgy csúztatni a motort, ahogy azt ő szeretné.

Amit tehát össze kell rakni Morbidelli esetében, az az időmérős tempó. „Ha jobbak lennének a rajtpozíciók, biztos vagyok benne, hogy az eredmények is javulnának. Ha fel kell zárkózni, az mindig nagyon nehéz. A közvetlen cél tehát most az, hogy előrébbről rajtolhasson. Aztán egyre inkább a régi Frankyt fogjuk látni.