péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPMentálisan megterhelő Espargaró számára a vb-csata

Mentálisan megterhelő Espargaró számára a vb-csata

Olyan szintre került Aleix Espargaró, ahol soha azelőtt nem járt. Ehhez pedig mentálisan is fel kell nőnie saját elmondása szerint.

- Hirdetés -

Azok után, hogy soha addig semmilyen kategóriában semmilyen futamgyőzelmet nem szerzett, Aleix Espargaró gátja 2022-ben Argentínában szakadt át. Karrierje első győzelme egyben az Aprilia első királykategóriás sikere is volt. Azok után, hogy eddig a legjobb összetettbeli helyezése a 2014-es hetedik hely volt, idén második összetettben, lemaradása ráadásul mindössze 21 pont a vb-éllovas Fabio Quartararo mögött.

Espargaró saját elmondása szerint a célját teljesítette Assenben, azaz visszajött egy futamgyőzelemnyi pontkülönbségen belülre. Másrészt viszont azt is elismeri, hogy nagyon jól jött neki az öt hét pihenés. A mentális oldala a 2022-es szezonnak elég megterhelő.

- Hirdetés -

Őszintén szólva nagyon fáradt vagyok. Rettenetesen ki vagyok merülve” – mondta el teljesen őszintén Espargaró a Motorsport.com erre vonatkozó kérdésére. “Pihenésre van szükségem. Nem is konkrétan az öt hétre, hanem mert mentálisan ez egy rettenetesen megterhelő szezon. De azt hiszem, ez normális, hiszen a világbajnoki címért harcolok. Assenben például egy filmet néztem a motorhome-ban a fiammal, és borzalmasan fáradt voltam. El is mentem kilenckor aludni, hogy pihenhessen az agyam és el tudjak ettől szakadni. Assenben a cél az volt, hogy úgy menjek szünetre, hogy kevesebb, mint egy futamgyőzelemnyi a ponthátrányom. Ezt sikerült megvalósítani, így boldog vagyok. Szóval üldözhetem tovább Fabiót.

A MotoGP mezőnye a nyári szünet után azt a Brit Nagydíjat teljesíti majd Silverstone-ban, ahol Aleix Espargaró első apriliás dobogóját szerezte a királykategóriában. Ez egyébként az Aprilia történetének első dobogója is volt a legnagyobbaknál, de Espargaró a maga részéről akkor szintén még csak másodszor állt a pódiumon.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)