kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPBagnaia: Rossi rengeteg dolgot tanított nekem

Bagnaia: Rossi rengeteg dolgot tanított nekem

Egy ideig Francesco Bagnaia is Valentino Rossi akadémiájának tagja volt. Ennek során pedig nem csak a pályán tanult rengeteget.

- Hirdetés -

Francesco Bagnaia a Pramac Ducati révén került fel a királykategóriába, tavaly óta már a gyári csapatot erősíti. 2021-ben Bagnaia már vb-második volt, idén egyelőre a negyedik helyen áll sok kiesésének köszönhetően. Az olasz legutóbb Hollandiában nyerni tudott, így 66 pontra faragta hátrányát a kieső Fabio Quartararóhoz képest.

Korábban, a Moto2-ben Bagnaia még a VR46 színeiben versenyzett, második évében pedig fel is ért a kategória csúcsára, és világbajnoki címet ünnepelhetett. Még korábban, a Moto3-ban egy évig szintén erősítette az akadémiát. Akkor még különösebb sikereket nem ért el, karrierje később indult be igazán.

- Hirdetés -

Amellett, hogy Bagnaia rendesen kikupálódott versenyzőként is a VR46 Academy kötelékében, emberként is rengeteget fejlődött Rossi szárnyai alatt.

16 voltam, nem voltak velem a szüleim. Taxit kellett hívnom, hogy edzeni menjek, vagy a ranchra. Az akadémia rengeteget segített nekem. Jóvoltukból rengeteget fejlődtem emberként is. Valentino (Rossi)nak köszönhetően megértettem, mik számomra a legfontosabb dolgok. Ha például ideges vagyok, csak veszek egy nagy levegőt. Ezt is ő tanította” – idézte fel jellemfejlődését Bagnaia.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)