vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPKöltségsapkáért kampányol az Aprilia

Költségsapkáért kampányol az Aprilia

Egyrészt névadószponzor-vadászatban van az Aprilia, de az ő szempontjukból egy költségsapka bevezetése is örömteli lenne.

- Hirdetés -

A MotoGP összes gyártója közül az Aprilia az egyetlen, amely nem rendelkezik névadó szponzorral. Amellett, hogy nagyban vadásznak már egy ideje egy ilyenre, a csapatfőnök Massimo Rivola szerint az F1-hez hasonlóan a MotoGP-ben is szükséges lehet egy költségsapka, amely gátat szab az esztelen költéseknek.

A jelenlegi kisebb anyagi mozgástér ellenére egyébként az Aprilia kiválóan áll 2022-ben. Fabio Quartararo lemaradása mindössze 21 pont a Holland TT után az éllovas Espargaró mögött a második helyen. Ráadásul pont Hollandiában immár a csapattárs Maverick Viñales is áttörte a gátat, ő is dobogóra állhatott, először apriliásként.

- Hirdetés -

Igen, jelenleg nincs névadó szponzorunk. De a teljesítményünket látva éledeznek már” – fogalmazott sejtelmesen az Aprilia csapatfőnöke, Massimo Rivola. “Ezzel együtt az F1-ben jól működik a költségsapka intézménye. Nyilván vannak kiskapuk, de megfelelő az ellenőrzés, és a költségeik egyébként pedig csökkennek. Ezt a MotoGP-ben is meg kell vitatnunk. Nekünk, az Aprilia számára is jó lehetne ez. Aztán a következő lépés lehetne az, hogy beszélünk a sok-sok mütyür betiltásáról, amiktől csak elszállnak a költségek. Ha ugyanis egy csapat sokkal többet tud ezekre áldozni (és itt nem feltétlenül a Ducatiról beszélek), az nem fair a többi gyártóval szemben. Nem kell teljesen egyforma, de legalább hasonló feltételrendszer. Ez bevonzhatna szatelit csapatokat, amely pedig hozzájárulhatna a fiatal versenyzők fejlődéséhez és fejlesztéséhez.

SourceSpeedcafe
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)