2024. április 20. 08:24
KezdőlapMotoGPMinden ajtó bezárult Gardner előtt

Minden ajtó bezárult Gardner előtt

Azt maga Remy Gardner is biztosnak látja, hogy 2023-ra nincs maradása a MotoGP-ben. De akkor merre tovább?

A Moto2-es vb-cím után nem éppen úgy sül el Remy Gardner szezonja, ahogy azt várták tőle – és ahogy várta valószínűleg magától is. Az újonc eddig mindössze kilenc ponttal rendelkezik, nála kevesebbet a teljes szezonos versenyzők közül csak Tech3-s csapattársa, a másik újonc, Raúl Fernández szerzett. Gardner a legutóbbi futamon, Ausztriában is mindössze huszadik lett.

Azonban míg csapattársa jó eséllyel pályázik az Apriliákra váltó RNF egyik ülésére, addig Gardner számára nem maradt túl sok választási lehetőség. Főleg úgy nem, hogy Miguel Oliveira is visszatáncolni látszik korábbi álláspontjához képest. A portugál most már akár azt is el tudja képzelni, hogy bevállalja a Tech3-s lehetőséget, főleg úgy, hogy az jövőre már GASGAS néven fut majd. Egy versenyző ráadásul már ott is megvan Pol Espargaró személyében.

De akkor mi marad Gardnernek?

Nem néz ki jól a helyzet…” – ismeri el Gardner hazája lapja, a Speedcafe kérdésére. „A MotoGP-ben úgy néz ki, jelen állás szerint semmi nincs. A KTM megint megcsinálta…

Az RNF jelenlegi pilótafelállása biztosan 100 százalékban átalakul jövőre. Andrea Dovizioso nem hogy év végéig nem versenyez, hanem San Marinóban máris visszavonul. A csapattárs Darryn Binder pedig egy Gardneréhez hasonló helyzetben van.

Gardner mellett tehát valószínűleg a dél-afrikai is távozik. „Remélhetőleg összejön valamilyen Moto2-es lehetőség, mert a MotoGP nem opció. Most a menedzseremre várok, hogy hozza elém az ajánlatokat, aztán majd kiválasztom ezek közül a legjobbat.

ForrásSpeedcafe