2024. április 19. 19:49
KezdőlapMotoGPMárquez: Győztes motort akarok, és ez a Hondán múlik

Márquez: Győztes motort akarok, és ez a Hondán múlik

Dolgozik a visszatérésen Marc Márquez, a fizikuma ezt egyre inkább lehetővé teszi. A dolog másik fele viszont egy Márquezhez méltó motor a Hondától.

A legfrissebb hír Marc Márquez egészségével kapcsolatban az, hogy immár emelheti a rehabilitációhoz szükséges edzések intenzitását. Ez talán már egy egyre inkább közeledő visszatérést sejtet. Ezzel párhuzamosan viszont a Honda rettenetesen szenved minden csapat minden motorosával. Ez pedig nem biztos, hogy a legcsábítóbb perspektíva a nyolcszoros világbajnok számára.

A jövőm a Hondától függ” – szögezi le Márquez a spanyol DAZN kérdésére. „Két évem van még a szerződésemből. A Honda az Honda, ez álmaim márkája. Hálás is vagyok nekik. Van még két év a szerződésemből. Viszont amíg úgy érzem, hogy megvan hozzá a szintem, addig azt akarom, hogy a motor, amin ülök, szintén győztes legyen. Ez pedig szintén a Hondán múlik.

Hogy mennyire jó választás még Marc Márquez számára a Honda, azt öccsén, Álexen közelről is megnézheti majd, aki az LCR-t otthagyva 2023-tól a Gresini versenyzője lesz. Meglesz rögtön az összehasonlítási alap a Ducatival.

Nekem egy győztes motorra van szükségem. A Hondának pedig meg kell találnia az újtát. Ki tudja, a régi stílusú Márquez-motor nem is működne már ma. Azok a motorok kicsik voltak, alacsonyak és agilisak, a mostaniak pedig nagyok, robusztusak és hosszúak. Nem tudom, nem én vagyok a mérnök. Én csak annyit tudok mondani, hogy elmondom nekik, mi a motor gyenge pontja, hol vesztünk a többi gyártóhoz képest.

Márquez még nem fért hozzá az új fejlesztésekhez. „Nem, még nem tudtam őket kipróbálni, de ne felejtsük el, én Mugellóban ültem motoron. Az egy nagyon, nagyon macerás motor volt. Sok munka lesz vele, nem kicsi a baj.

ForrásCrash.net