2024. április 25. 09:07
KezdőlapMotoGPBagnaia a hazai versenyről: Óriásiak az elvárások!

Bagnaia a hazai versenyről: Óriásiak az elvárások!

Francesco Bagnaia óriási felzárkózásban van, hogy még esélyt hagyjon magának a vb-címre. És így érkezik hazai hétvégéjére.

Francesco Bagnaia a legutóbbi három futamot kivétel nélkül megnyerte, ezzel Casey Stoner után először volt képes Ducati-motoros erre a bravúrra. Ezzel bár még mindig csak harmadik összetettben, jelentősen ledolgozta hátrányát az előtte lévőkhöz képest. Quartararo előnye vele szemben már csak 44 pont, de Aleix Espargaró a tabella második helyén például már látótávolságra, 12 ponttal van csak előtte.

Nagyon várom már a futamot, főleg, hogy 20 percre lakom innen” – mondja lelkesen Bagnaia. „Nagyon jó emlékeim vannak innen, szóval izgalmas hétvége lesz. Emellett pedig valószínűleg rengeteg ducatis lesz a lelátókon. Ha még vesszük azt is, hogy megnyertem az előző három versenyt, egyvalami biztos: óriásiak lesznek az elvárások! De koncentrálnunk kell. A lehető legjobb teljesítményre van szükség, hogy tovább zárkózhassunk.

Jól megy Bagnaia csapattársa, Jack Miller is, aki a kilencedik helyről az utóbbi versenyeken feljött ötödiknek. Az ausztrál az utolsó „hazai” versenyre készül, mielőtt távozik a Ducati kötelékéből.

Nagyon izgatott vagyok Misano kapcsán. A csapat nagyon jó formában van mostanában, remélhetőleg a hazai futamon is sokat tudunk adni a szurkolóinknak. Az utóbbi időben ráadásul én is jobban érzem magam a motoron, szóval hiszem, hogy ehhez én is hozzá tudok majd járulni a magam részéről.

Forráscrash.net