2024. április 26. 13:46
KezdőlapMotoGPSzebben szeretne búcsúzni a Repsoltól Pol Espargaró

Szebben szeretne búcsúzni a Repsoltól Pol Espargaró

Hét versenye áll még Repsol Honda-versenyzőként Pol Espargaró előtt. Ezen szeretné a lehető legjobban szeretne teljesíteni.

2023-tól Pol Espargaró a GASGAS-szá átbrandelt Tech3 KTM versenyzője lesz. Ezzel hosszú idő után tér vissza az istállóhoz, ráadásul amikor ott versenyzett, a Tech3 még Yamahákkal küzdött a lehető legjobb eredményekért.

Addig még viszont van hét futamnyi kötelezettsége a Repsol Honda kötelékében. 2022-es szezonja eddig nem alakult a legszerencsésebben, ezen szeretne kicsit kozmetikázni a szezon utolsó harmadában.

Remélhetőleg Misano adhat nekünk egy lökést a nehéz spielbergi hétvége után” – mondja Espargaró. „A cél az, hogy a lehető legjobb eredményekkel búcsúzhassak a Repsol Honda csapatától. Dolgozunk azon, hogy megoldásokat találjunk a problémáinkra. A Misano utáni teszt két napja nagyon hasznos lehet számunkra, és már most is annak kell aládolgoznunk, hiszen ezt követően egy nagyon intenzív időszak vár ránk a sok repüléssel. Motiváltak vagyunk, és nyomni fogjuk.

Csapattársa, Stefan Bradl lehet, hogy most szerepel utoljára idén Marc Márquez helyén. A nyolcszoros világbajnok a napokban már motorozott a MotorLand Aragónon, és eltökélt célja, hogy még idén versenyezzen.

Misanót ismerem a múltból versenyzőként és a HRC-vel elvégzett tesztmunka kapcsán is” – mondja Bradl. „Az eredmények nem mutatják meg a bennünk rejlő potenciált, így továbbra is kőkeményen kell dolgoznunk. A sebességem folyamatosan egyre jobb, így már csak apróságokat kell kijavítani. Most még versenyzőként vagyok itt, aztán valószínűleg visszavedlek tesztpilótává. Meglátjuk, mit tartogat számomra ebben a minőségben ez a hétvége.

Hiába nem versenyez fél éve, Marc Márquez hatvan szerzett pontjával mind a mai napig a legjobb hondás a tabellán. Pol Espargaró 42-vel rendelkezik, míg Stefan Bradl egyszer sem végzett pontszerző helyen 2022-ben.

Forráscrash.net