2024. április 25. 03:29
KezdőlapMotoGPMárquez ismét motorra ülhetett, még idén visszatérne

Márquez ismét motorra ülhetett, még idén visszatérne

A szó képletes értelmében is gyorsítani tudott Marc Márquez a rehabilitációjában, és a MotorLand Aragón pályáján konkrétan is ezt tette.

Jó régen, még Olaszországban futotta utolsó versenyét idén Marc Márquez. Azóta negyedszer is kés alá feküdt karjával, jelenleg pedig a rehabilitáció zajlik. Hogy a körülményekhez képest még jól is van, azt pedig az elmúlt napok történései bizonyítják.

A nyolcszoros világbajnok ugyanis a MotorLand Aragón aszfaltcsíkján körözött egy CBR600RR-Honda nyergében. Ez ugyanaz a hatszázas motor, amit Márquez a korábbi kihagyásai után történő visszarázódásokhoz is használt. A célja pedig továbbra is az, hogy a lehető leghamarabb, optimális esetben még idén visszatérhessen versenykörülmények között is.

Ez volt az első alkalom, hogy Márquez motoron ült az Olasz Nagydíj óta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marc Márquez (@marcmarquez93) által megosztott bejegyzés

Én ma nem tudom abbahagyni a mosolygást!” – kezdi Instragram-bejegyzését Márquez. „Óriási erőfeszítések után ismét motoron lehetek. Köszönettel tartozom mindenkinek, akinek valamilyen szerepe volt abban, hogy idáig eljuthattam. Folytassuk!

A Repsol Honda versenyzője jelenleg 60 ponttal rendelkezik. És hiába hagyott ki az Olasz Nagydíj óta minden versenyt (meg korábban is kettőt), ezzel a hatvan ponttal is a legjobb hondás a tabella 15. helyén.

Szintén friss hír Márquezékkel kapcsolatban, hogy Marc és Álex is szakított eddigi menedzserükkel, a korábbi versenyző Emilio Alzamorával.