szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPMisano: A két gyári Ducati az élen, többen buktak az FP3 során

Misano: A két gyári Ducati az élen, többen buktak az FP3 során

Bagnaia annak tudatában vághatott neki a szombatnak, hogy a versenyt rajtbüntetéssel kezdi. A két gyári Ducati, Miller és ő a leggyorsabbak az időmérő előtt.

- Hirdetés -

A MotoGP tegnap délutáni második szabadedzésén Enea Bastianini bizonyult a leggyorsabbnak. A jövőre a gyáró Ducati csapatához kerülő olasz jó idővel érkezett szombat délelőttre is, csak nagyon sokára tudtak nála a riválisok (a márkatársak) jobb időt futni. A Bestia egyébként nem tudta megjavítani azt a kört, amit még tegnap futott.

2023-as csapattársa, a gyári Ducati másik versenyzője, Pecco Bagnaia úgy vághatott neki a szombatnak, hogy tudta, vasárnapra már van egy háromhelyes büntetése. Végül ő volt az egyik, aki megjavította Bastianini idejét.

- Hirdetés -

Ezzel Bagnaia egyébként a második helyen zárt, miután Jack Miller még nála is picivel gyorsabb körre volt képes Misanóban.

Az első az élmezőnyben, aki nem Ducatin ül, ki más, mint a vb-éllovas Fabio Quartararo volt a negyedik helyen. Idén először ott lehet a Q2-ben vele együtt a csapattárs Franco Morbidelli is. Morbido úgy csúszott be a tizedik helyen, hogy ott eredetileg nem ő zárt, azonban Marco Bezzecchi körét elvették, mert nem lassított sárga zászló alatt.

Az FP3 során többeken kifogott a misanói pálya egyik vagy másik szakasza. Időrendben először a Repsol Honda versenyzője, Pol Espargaró bukott, ő nehezen is szedte össze magát. Fizikailag jobban járt a maga esésével Miguel Oliveira, illetve Takaaki Nakagami, de onnantól ők is lemondhattak arról, hogy odaérjenek Q2-es helyre az FP3 leintésekor.

Végül nem csak Bezzecchi, hanem Jorge Martín is büntetést kapott. Ennek köszönhetően pedig nem csak Morbidelli, hanem Oliveira is ott lehet a Q2-ben.

A szabadedzések összesített végeredménye

Ebben a posztban még Jorge Martín szerepel a hetedik helyen, de ő büntetése miatt végül nem lehet ott (automatikusan) a Q2-ben.

SourceMotoGP
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)