kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPViñales szinte szárnyal

Viñales szinte szárnyal

A spanyol Maverick Viñales épp hogy megelőzte Aleix Espargarót az Aprilia párharcban a MotoGP első edzésnapján, és örömmel beszél a fejlődéséről a csapatnál.

- Hirdetés -

Maverick Viñales 0,365 másodpercet veszített Enea Bastianinivel szemben pénteken Misanóban, és így hatodik lett, néhány századmásodperccel megelőzve csapattársát, Aleix Espargarót. Viñales meglepően jó hangulatban volt utána, és a benyomások csak úgy áradtak belőle.

“Micsoda nap!” – sugárzott a fiatal apa. “Nagyon jól éreztem magam. Kár, hogy a lágy gumikon nem tudtam egy jó kört összehozni.”

- Hirdetés -

“Nagyon pozitív, hogy sikerült jó ritmust felvennem a versenygumikkal. Egyre jobban érzem magam a motoron, és Misano egy olyan pálya, amelyen szeretek motorozni. Hihetetlen, hogy itt is mennyit fejlődtünk.”

“Most 1:31,8-as időt mentem itt versenygumikon – tavaly 1:32,3 volt a kvalifikáción.” Ennek ellenére Viñales azt mondja:

“A negyedik szektorban még javulhatok, a többi szakaszon talán kicsit kisebb lépésekben. Kezdem úgy érezni, hogy most már lassan mindent el tudok követni egy gyors körért. Jelenleg boldog vagyok, mert abszolút harcolni tudok a versenyeken.”

“Most nagyon okosnak kell lennünk az egész hétvégén, és aztán tényleg mindent beleadni. A legnagyobb különbség a tavalyi évhez képest az, hogy a motor sokkal stabilabb lett a 3. szektorban a gyors kanyarokban.”