2024. március 29. 13:33
KezdőlapMotoGPViñales szinte szárnyal

Viñales szinte szárnyal

A spanyol Maverick Viñales épp hogy megelőzte Aleix Espargarót az Aprilia párharcban a MotoGP első edzésnapján, és örömmel beszél a fejlődéséről a csapatnál.

Maverick Viñales 0,365 másodpercet veszített Enea Bastianinivel szemben pénteken Misanóban, és így hatodik lett, néhány századmásodperccel megelőzve csapattársát, Aleix Espargarót. Viñales meglepően jó hangulatban volt utána, és a benyomások csak úgy áradtak belőle.

„Micsoda nap!” – sugárzott a fiatal apa. „Nagyon jól éreztem magam. Kár, hogy a lágy gumikon nem tudtam egy jó kört összehozni.”

„Nagyon pozitív, hogy sikerült jó ritmust felvennem a versenygumikkal. Egyre jobban érzem magam a motoron, és Misano egy olyan pálya, amelyen szeretek motorozni. Hihetetlen, hogy itt is mennyit fejlődtünk.”

„Most 1:31,8-as időt mentem itt versenygumikon – tavaly 1:32,3 volt a kvalifikáción.” Ennek ellenére Viñales azt mondja:

„A negyedik szektorban még javulhatok, a többi szakaszon talán kicsit kisebb lépésekben. Kezdem úgy érezni, hogy most már lassan mindent el tudok követni egy gyors körért. Jelenleg boldog vagyok, mert abszolút harcolni tudok a versenyeken.”

„Most nagyon okosnak kell lennünk az egész hétvégén, és aztán tényleg mindent beleadni. A legnagyobb különbség a tavalyi évhez képest az, hogy a motor sokkal stabilabb lett a 3. szektorban a gyors kanyarokban.”