2024. április 20. 00:23
KezdőlapMotoGPHivatalos: Négy hónap után visszatér Marc Márquez

Hivatalos: Négy hónap után visszatér Marc Márquez

Marc Márquez utoljára májusban versenyzett. A visszatérés felé vezető úton már majdnem-versenykörülmények között, a misanói teszten motorozhat.

Marc Márquez a májusi Olasz Nagydíj után feküdt kés alá, hogy negyedszer is megműttesse a még mindig nem teljesen egészséges jobb karját. A műtétre Amerikában került sor, majd hosszadalmas rehabilitáció következett. A nyolcszoros világbajnok esetében tulajdonképpen az egész nyár azzal ment el, hogy tréningezett. A cél az volt, hogy még idén versenykörülmények között motorozhasson.

Márquez néhány nappal ezelőtt a MotorLand Aragón aszfaltcsíkján gyakorolhatott egy CBR600RR nyergében, most pedig jöhet a következő lépés.

A MotoGP mezőnye ott marad a San Marinó-i Nagydíj után is Misanóban, hogy egy kétnapos teszten próbálgassa a szezon végére szánt újításokat. Itt pedig a Repsol Honda bejelentése szerint Márquez is ott lesz.

„Találkozunk kedden! @marcmarquez93-at fittnek ítélte a részvételhez a MotoGP orvosi stábja és pályaszemélyzete” – áll a Repsol Honda Twitter-fiókján.

Úgy, hogy Marc Márquez négy hónapja nem versenyzett, mind a mai napig a legjobb az összes Honda-motoros közül. 60 pontjával a tabella tizenötödik helyén áll. A második legjobb márkatárs a tabellán közvetlenül mögötte álló Takaaki Nakagami 45 ponttal.

Miután elégedett volt a jobb karjának állapotával, (Márquez) elutazott San Marinóba, azzal a céllal, hogy részt vegyen a San Marinó-i Nagydíj utáni teszten. Ehhez hasznos információkat szerzett azon a teszten, amit a MotorLand Aragónon folytatott. Marc a pénteki nap folyamán Misanóba érkezik, hogy tovább szondáztassa fizikai állapotát” – fogalmazott rövid közleményében a Honda Márquez szándékaival kapcsolatban még a fentebb idézett hivatalos döntés előtt, a hétvége elején.