2022. december 03. 10:20
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPNem csak hébe-hóba visszatérést akar Marc Márquez

Nem csak hébe-hóba visszatérést akar Marc Márquez

- Hirdetés -

Ha egyszer visszatér, akkor azt rendesen, nem csak néhány futamra beugorva. Ez lesz Marc Márquez célja – kerüljön erre akármikor sor.

A Repsol Honda és maga az érintett tervei szerint Marc Márquez valamilyen formában ott lesz a jövő héten Misanóban rendezett teszten. Azt a spanyol még nem tudja, hogy mindkét nap részt akar-e venni visszarázódás gyanánt, egy dolgot viszont igen. Hogy akkor, amikor visszatér, legyen az bármikor, az rendes visszatérés legyen.

Amikor én visszatérek, onnantól az összes versenyen ott akarok lenni” – mondja Márquez a visszatérését firtató kérdésekre. “Nem csak egy versenyre, hogy aztán a következőn otthon kelljen ülnöm megint. De még semmi sem biztos. Nagyon küzdök azért, hogy itt lehessek, srófolom is fel egyre inkább a tréningek intenzitását. Fontos idők ezek nekem és a Hondának is. De talán nekem inkább, mint a Hondának. Én ugyanis nyomás nélkül tudom majd kipróbálni a motort. Aztán a teszt után meglátjuk, mit bír a karom. Ott majd eldöntöm, akarok-e indulni Aragóniában. Tudjátok, milyen vagyok. Ha látom az esélyt, el fogok indulni. De ha nem, ki fogom várni a megfelelő pillanatot a visszatérésre.

- Hirdetés -

Márquez nemrég a fent említett MotorLand Aragónon már körözött egy CBR600RR nyergében. A spanyol bár még mindig nem tud úgy vezetni, mint a régi szép, egészséges időkben, de bizakodik.

- Hirdetés -

Most még tényleg nem, de jó úton haladunk a rehabilitációval. Nagyon fontos az időzítés. Két hete még én sem mertem igazán nyomni a kondiban. Szalagokkal dolgoztam akkor, azóta tudtam növelni az intenzitást. Most pedig újra kell tanulnom néhány mozdulatot, még a mindennapi életben is. Jól haladunk, de vár még rám munka. Az orvosok szerint a teljes folyamatnak talán télen lehet majd vége.

Annak ellenére, hogy Marc Márquez immár négy hónapja nem versenyzett, és azt megelőzően is kihagyott már két futamot, még mindig a legjobb hondás a vb-tabellán.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)