2024. április 24. 18:19
KezdőlapMotoGPSajtó: Megvan a GASGAS másik versenyzője is

Sajtó: Megvan a GASGAS másik versenyzője is

Az már korábban eldőlt, hogy Pol Espargaró lesz a GASGAS egyik versenyzője. Sajtóértesülések szerint a csapattársa is megvan.

Augusto Fernández hatodik szezonját tölti a Moto2-ben. Ezalatt kétszer, 2019-ben és 2021-ben ötödik volt, az idei szezonig ezek voltak legsikeresebb szezonjai. Futamot eddig a szezonig csak a 2019-es év során tudott nyerni, akkor hármat. Tavaly stabil, de nem futamgyőztes teljesítménye miatt lett ötödik.

Idén Augusto Fernández ezt jelentősen megfejelte, hiszen már most, a szezon kétharmadánál négy futamgyőzelemnél jár, ráadásul vezet összetettben. Az Ajo motorosa jelenleg egy nagyon szoros vb-csatában érintett a japán Ai Ogurával. Azonban akármi is lesz a küzdelem végkimenetele, a spanyol jövőre már nem a középső kategóriában fog versenyezni.

Kézenfekvő választás ugyanis Fernández esetében az őt kinevelő KTM, amely a Motorsport.com információi szerint a GASGAS-ra átbrandelt Tech3-hez viheti fel őt a királykategóriába. Azt már korábban bejelentették, hogy a KTM holdudvarába tartozó spanyol márka első versenyzője a Repsol Hondától érkező Pol Espargaró lesz.

Fernández utódja a ténylegesen megvalósuló kategóriaváltás után az az Albert Arenas lehet az Ajónál, aki hiába ünnepelt 2020-ban Moto3-as világbajnoki címet, a Moto2-ben egyelőre nagyon küszködik, és eddig csak a stabil pontszerzésre futotta erejéből, egy-egy kiemelkedőbb eredménnyel.

Augusto Fernández nem rokona a jelenleg is a MotoGP-ben versenyző, pont a Tech3-től távozó tavalyi Moto2-es világbajnoki második helyezett Raúl Fernándeznek.