2024. április 27. 02:53
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem akartam kockázatot vállalni

Bagnaia: Nem akartam kockázatot vállalni

A Ducati gyári pilótája, Francesco Bagnaia csak egy hajszállal maradt le sorozatban ötödik MotoGP-győzelméről a MotorLand Aragónban. Az  olasz ennek ellenére jelentősen csökkentette hátrányát a világbajnoki éllovashoz képest.

Francesco Bagnaia a szombati pole pozíciója után jó rajtjának köszönhetően korán az élre állt. A gyári Ducati versenyzőjét azonban jövő évi csapattársa üldözte a futam során és az utolsó körben el is ment mellette, Bagnaia pedig már nem akart visszatámadni. A célban egy hajszál választotta el őt Bastianinitől, utóbbi javára.

„Rendben van így, mert a legjobbamat nyújtottam. Próbáltam nem hibázni az egész verseny során. Amikor az utolsó körben megelőzött, az ellentámadás ellen döntöttem. Sokkal fontosabb volt, hogy kihasználjam a lehetőséget és sok pontot hozzak Fabión” – utalt Pecco a Yamaha pilóta, Fabio Quartararo kiesésére. „Emellett a határon voltam, és egy előzési kísérlet nagy kockázatot jelentett volna. Teljesen elégedett vagyok az eredménnyel.”

„Éreztem, hogy nagyon közel van mögöttem, és biztos voltam benne, hogy megpróbálja, én pedig felkészültem erre. Mert már a verseny előtt is azt mondtam, hogy ha valaki megelőz, akkor nem kockáztatok. A hiba gyorsan megtörténik, a biztos pontok fontosabbak voltak, mint egy esetleges győzelem.”

Quartararo kiesése az első körben történt Bagnaia mögött, a Ducati legénysége természetesen a következő körben megmutatta ezt Bagnaiának. Japánban mindössze 10 pontos hátránnyal érkezik az olasz az összesített lista tekintetében.

„Most megint nagyon szoros a helyzet az összesített tabellán, és beszélhetnénk a világbajnoki esélyeinkről, de nem akarom ezt tenni. Japánban úgy folytatjuk, ahogy a szezon második felében teljesítettünk”fogadkozott a ducatis. „Tudom, hogy hatalmas a potenciálunk, de még mindig nehéz lesz. Meglátjuk, mi fog történni.”