kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem akartam kockázatot vállalni

Bagnaia: Nem akartam kockázatot vállalni

A Ducati gyári pilótája, Francesco Bagnaia csak egy hajszállal maradt le sorozatban ötödik MotoGP-győzelméről a MotorLand Aragónban. Az  olasz ennek ellenére jelentősen csökkentette hátrányát a világbajnoki éllovashoz képest.

- Hirdetés -

Francesco Bagnaia a szombati pole pozíciója után jó rajtjának köszönhetően korán az élre állt. A gyári Ducati versenyzőjét azonban jövő évi csapattársa üldözte a futam során és az utolsó körben el is ment mellette, Bagnaia pedig már nem akart visszatámadni. A célban egy hajszál választotta el őt Bastianinitől, utóbbi javára.

“Rendben van így, mert a legjobbamat nyújtottam. Próbáltam nem hibázni az egész verseny során. Amikor az utolsó körben megelőzött, az ellentámadás ellen döntöttem. Sokkal fontosabb volt, hogy kihasználjam a lehetőséget és sok pontot hozzak Fabión” – utalt Pecco a Yamaha pilóta, Fabio Quartararo kiesésére. “Emellett a határon voltam, és egy előzési kísérlet nagy kockázatot jelentett volna. Teljesen elégedett vagyok az eredménnyel.”

- Hirdetés -

“Éreztem, hogy nagyon közel van mögöttem, és biztos voltam benne, hogy megpróbálja, én pedig felkészültem erre. Mert már a verseny előtt is azt mondtam, hogy ha valaki megelőz, akkor nem kockáztatok. A hiba gyorsan megtörténik, a biztos pontok fontosabbak voltak, mint egy esetleges győzelem.”

Quartararo kiesése az első körben történt Bagnaia mögött, a Ducati legénysége természetesen a következő körben megmutatta ezt Bagnaiának. Japánban mindössze 10 pontos hátránnyal érkezik az olasz az összesített lista tekintetében.

“Most megint nagyon szoros a helyzet az összesített tabellán, és beszélhetnénk a világbajnoki esélyeinkről, de nem akarom ezt tenni. Japánban úgy folytatjuk, ahogy a szezon második felében teljesítettünk”fogadkozott a ducatis. “Tudom, hogy hatalmas a potenciálunk, de még mindig nehéz lesz. Meglátjuk, mi fog történni.”