2022. december 07. 21:57
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPPetrucci helyettesíti Mirt Thaiföldön!

Petrucci helyettesíti Mirt Thaiföldön!

- Hirdetés -

Egy régi ismerős tűnik fel újra a MotoGP mezőnyében – Danilo Petrucci helyettesíti majd a hétvégén Buriramban megrendezésre kerülő Thai Nagydíjon Joan Mirt.

Mivel Mir továbbra is küzd az augusztusi Osztrák GP-n elszenvedett bokasérülésével, amely többek között taluscsonttörést és szalagszakadást is tartalmaz, egy újabb MRI-vizsgálat miatt kénytelen kihagyni egy újabb MotoGP-futamot.

Kazuki Watanabe és Takuya Tsuda san marinói, illetve Japán GP-n történt beugrása után a következő versenyző, aki a GSX-RR-rel versenyez nem más, mint Petrucci. Az olasz versenyző 10 alkalommal állt dobogón a MotoGP-ben, köztük két győzelemmel. Miután 2021 végén visszavonult MotoGP-től, A Dakar-ralin is versenyzett, ahol szakaszgyőzelmet is szerzett.

- Hirdetés -

A 2022-es szezonban a MotoAmerica Superbike sorozatában versenyzett, ahol öt győzelmet tudhatott magáénak, és a múlt hétvégi szezonzárón csak hajszál híján maradt le a bajnoki címről. Korábban hírbe hozták már Mir helyettesítésével a Suzukinál, de akkor ez nem valósulhatott meg kötelezettségei miatt. Azonban a MotoAmerica évada most hétvégén lezárult, így a Ducati is engedhetett.

- Hirdetés -

Íme a szereplők véleménye a thaiföldi hétvégéről:

Alex Rins:

“Nagyon jó visszatérni Buriramba, nem utolsósorban azért, mert az itteni szurkolók hihetetlenül szenvedélyesen szeretik a motorversenyzést, és a hangulat mindig nagyon jó. Mint mindenki tudja, Motegi nem volt pozitív verseny számunkra, de a japán szurkolók hatalmas lökést adtak, és ezt a támogatást szeretném átvinni a hátralévő futamokra.”

Danilo Petrucci :

“Mondanom sem kell, hogy nagyon örülök a lehetőségnek, hogy Thaiföldön versenyezhetek a Team Suzuki Ecstarral. Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy megadta nekem ezt a fantasztikus lehetőséget. Szeretnék köszönetet mondani a Ducatinak és a jelenlegi csapatvezetésemnek is, amiért megengedték, hogy elvállaljam ezt a beugró versenyt. Nagyon várom, hogy felpattanjak a GSX-RR-re és kipróbáljam, nagyon gyorsnak tűnik és tudjuk, hogy ez egy nyerő gép. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a Suzuki csapatával, akiket már régóta ismerek, és nagyszerű a kapcsolatunk. Tudom, hogy nem lesz könnyű, úgyhogy nem támasztok elvárásokat az eredményekkel szemben, csak élvezni akarom. Azért is izgatott vagyok, mert egyike leszek azon kevés versenyzőnek a történelemben, aki egy MotoGP-gépről egy Dakar-motorra, majd egy Superbike-ra, majd egy másik gyári MotoGP-motorra pattan!”

Livio Suppo:

“Sajnos egy újabb MRI vizsgálat után az orvosok megerősítették, hogy Joan helyzete javul, de nem eléggé ahhoz, hogy Thaiföldön versenyezhessen. Ezért folytatja a rehabilitációját, hogy Phillip Islandre már egészséges legyen. A hétvégén Buriramban Danilo Petrucci fogja helyettesíteni őt. Szeretnénk köszönetet mondani a Ducatinak, hogy Danilo élhet ezzel a lehetőséggel. Tudjuk, hogy Danilo a “zászlóshajójuk”, és ezt nagyon nagyra értékeljük – ez is mutatja, hogy a szenvedély és a megértés mindennél fontosabb a sportágunkban. Üdvözöljük tehát Danilót a csapatunkban, mindent megteszünk, hogy ez a hétvége felejthetetlen legyen számára!”

- Hirdetés -