2024. március 28. 10:26
KezdőlapSuperbikeMacKenzie szezonjának vége, Skinner és Iddon sincs jó bőrben

MacKenzie szezonjának vége, Skinner és Iddon sincs jó bőrben

Tarran MacKenzie korántsem tudhat maga mögött szerencsés évet. 2 korábbi sérülése után Oulton Parkban egy újabb törést szenvedett. De megsérült a csapattársa, Jason O’Halloran is – ahogyan Rory Skinner és Christian Iddon is.

McAMS rémálom: MacKenzie és O’Halloran is megsérült

Mozgalmas, és egyben szerencsétlen évet tudhat maga mögött a regnáló bajnok, MacKenzie. Már a felkészülés sem volt egyszerű a brit bajnok számára, hiszen az előszezoni edzések során balesetet szenvedett, aminek következtében eltörött a bokája és kficamodott a válla. Rehabilitációja hosszú heteket vett igénybe, de a hivatalos tesztek kezdetére újra fitt volt. Azonban Silverstone-ban ismét bokatörést szenvedett, ami után a kórházi ágyból köszöntötte rajongóit.

Visszatérése után hamar visszazökkent a versenyzésbe, bejutott a Showdownba is. Szezonja csúcspontja minden bizonnyal WSBK debütálása volt, ahol pontokat is tudott szerezni. Ezután nyilvánvalóan elkezdtek dolgozni világbajnoki szereplésén 2023-ra, a híresztelések szerint a GMT94 Yamaha ülésére is pályázik.

A sors fintora, hogy a szezon elején Oulton Parkban szeretett volna visszatérni sérülése után, ahol nem kapta meg az orvosi engedélyt, majd az elmúlt hétvégén ismételten erre az aszfaltcsíkra látogatott a Brit Superbike mezőnye, MacKenzie-nek pedig combtöréssel kellett távoznia. A brit keményen küzdött a szezonban, hogy újra övé legyen a korona. 2022-es szezonjának vége, amit Facebook oldalán erősített meg. Műtét várt rá hétfőn, ezután reméli hamar talpra tud állni.

„Nem tudok mást mondani, mint hatalmas köszönetet a Brit Superbike Bajnokság személyzetének, az orvosoknak és a sportbíróknak. Annyira keményen dolgoztam egész évben, hogy a lehető legjobb formában legyek a rájátszás előtt, de sajnos ez nem így lett. Ezzel véget ért a 2022-es szezonom. Szomorú vagyok, hogy így fejezem be egy ilyen erős visszatérés után a McAMS Yamahával. Minden rendben lesz, ma meg kell műteni a combcsontomat, és hamarosan meggyógyulok. Köszönöm a kedves üzeneteket, és örülök, hogy Christian Iddon és Rory Skinner is viszonylag jól megúszták 😊 Béke! 💙”

A csapat jókívánságai MacKenzie-nek:

De a McAMS Yamaha csapat nemcsak a címvédő miatt szomorkodhat: a másik versenyzőjük, Jason O’Halloran is megsérült, hiszen a második futamon ismét bukott – méghozzá pontosan ugyanott, ahol az elsőn. A harmadik futamra nem kapta meg az orvosi engedélyt, így azon csapattársához hasonlóan nem vehetett részt. A csapat elmondta a twitteren, hogy az ő esetében még nem tudni, hogy milyen állapotban lesz a hétvégi Donington Park-i futamra, de úgy tervezik, hogy indulni fog.

A hétvégi nagy balesetek felvétele:

Skinner és Iddon balesete

A második futamon nemcsak Tarran MacKenzie és Jason O’Halloran sérültek meg: az újraindítást követően Rory Skinner és Christian Iddon egy bizarr balesetbe keveredtek. Kyle Ryde-al együtt egy hármas bukás részesei lettek, amely során Iddon Suzukijának hátsó kereke begyűrte Skinner lábát! Skinner elszabaduló Kawasakija pedig eltalálta Kyle Ryde-ot – neki szerencsére nem lett baja. Ezt a bukást, ahogyan a többit is, a fenti videón láthatjátok.

Rory Skinner is mondott néhány szót Facebook oldalán állapotáról:

„Nem olyan hétvége volt, mint amilyet reméltem. Először is szeretnék hatalmas köszönetet mondani a Brit Superbike Bajnokság összes orvosának és sportbírójának. Továbbá a csapatomnak, az FS-3 Racingnek, hogy ők a legjobbak 💚.
Sajnos a 2. futam során történt balesetben megsérültem.
Az, hogy csak néhány csonttöréssel megúsztam a jobb kezemben és eléggé kifacsartnak érzem magam mindenhol, egy csoda. Nagyon szerencsés vagyok, hogy a legjobb felszerelést viseltem az Alpinestars és az Arai jóvoltából.
Most pedig gyógyulni kell, hogy újra 100%-os legyek!
Köszönöm mindenkinek a kedves üzeneteket. A támogatás hihetetlen volt.
Gyors felépülést Christian Iddonnak és Tarran MacKenzienek. Remélhetőleg hamarosan újra látjuk egymást!”

Christian Iddon is komolyan megsérült a hétvégén:

„Amire emlékszem a hétvégéből, azt el kell felejtenünk.
Úgy tűnik, hogy ismét volt tempónk, és hogy végre sikerült volna ezüstérmet szereznünk, de nem így történt. Nagyon sajnálom a csapatomat és mindenkit, aki támogat.
Ez a szezon nem volt túl kegyes, de a sisakom állapotából ítélve hálás lehetek, hogy viszonylag épségben megúsztam.
A következő futamról az agyrázkódási protokoll miatt kizártak, és eltört a kezem is, ami remélem, hogy a néhány hét múlva esedékes Brands Hatch-i döntőre megfelelően erős lesz.
Hálás vagyok, hogy HJC és az Alpinestars felszerelését viselhetem, és a legjobbakat kívánom Taznak és Rory-nak, akik szintén sérüléseket szenvedtek tegnap.”