2024. április 25. 12:00
KezdőlapSuperbikeOulton Park: Jackson és Bridewell győztek a drámai napon, MacKenzie újra megsérült

Oulton Park: Jackson és Bridewell győztek a drámai napon, MacKenzie újra megsérült

Drámaira sikerült a vasárnapi nap a Brit Superbike mezőnyében. A rengeteg bukással tarkított 2. futamot Jackson húzta be, míg Bridewell személyében újabb győztest avattak a 3 versenyen.

Második futam

Lee Jackson nyerte az Oulton Parkban rendezett drámai második Brit Superbike futamot. A két piros zászlót követő hétkörös újraindítás során Tommy Bridewell és Bradley Ray előtt győzött.

Jason O’Halloran az első rajtnál az élre állt, de Ray azonnal támadásba lendült, és átvette a vezetést. Ahogy a mezőny először áthaladt a Druids-on, O’Halloran és Tommy Bridewell között érintkezés történt, és a McAMS Yamaha versenyzője ismét kiesett a versenyből. Hordágyon kellett levinni a pilótát a pályáról. Később bejelentették, hogy zúzódásos sérüléseket szenvedett és a hétvége számára véget ért. Bridewell egy áthajtásos büntetést kapott, emellett három rajtpozíciót veszített a 3. futamra és 2 büntetőpontot is bejegyeztek számára a versenyigazgatóság bírói nyilvántartásába.

Ray az élen haladt, mögötte a riválisok a dobogós helyekért küzdöttek. Rory Skinner megelőzte Tarran Mackenzie-t és Leon Haslamet. Mackenzie azonban a negyedik körben bukott a Hislopsnál, és a futamot piros zászlóval megszakították. Később jött az információ, miszerint a regnáló bajnok valószínűleg combcsont törést szenvedett.

A verseny újraindításánál Ray ismét az élre állt, megelőzve Kyle Ryde-ot, Jacksont, Skinnert és Christian Iddont. A futamot azonban másodszor is piros zászlóval kellett megszakítani, amikor Skinner, Ryde és Iddon összeakadtak Brittensnél. Később közölték, hogy Skinnert és Iddont is kórházba kellett szállítani, Iddon az eszméletét is elvesztette a baleset során. Skinner hasi fájdalmakkal küzdött.

Bridewell a 22. rajtkockából indult a 15 másodperces időbüntetés miatt az újraindítás után a hatodik helyre küzdötte fel magát. A verseny hét körösre rövidült, és Ray átvette a vezetést Glenn Irwin és Jackson előtt, de az első körben még több dráma történt, amikor Ryde és Tom Neave kiesett az Old Hallnál. Ezután Glenn Irwin állt az élre. Egy körrel később Bridewell már a második helyre érkezett, amikor Ray-t újabb egy hellyel sorolta hátra. Az élen álló öt versenyző szorosan haladt egymás mögött, Jackson maga mögött tartotta Bridewellt, Rayt, Irwint és Danny Buchant, előnyét a kockás zászlóig tartó hajrában is meg tudta tartani.

Ray végül a harmadik helyen ért célba, megelőzve Irwint az utolsó dobogós helyezésért, míg Buchan zárta az első ötöt. Leon Haslam a hatodik helyen ért célba, megelőzve Tom Sykes-t, Josh Brookest, Andrew Irwint, és Peter Hickmant az első tízben.

Második futam végeredménye:
1 Lee JACKSON FS-3 Racing Kawasaki
2 Tommy BRIDEWELL Ducati Oxford Products Ducati 0.289
3 Bradley RAY Rich Energy OMG Racing Yamaha 0.807
4 Glenn IRWIN Honda Racing UK Honda 1.348
5 Danny BUCHAN SYNETIQ Motorrad BMW BMW 1.679
6 Leon HASLAM VisionTrack Kawasaki Kawasaki 3.398
7 Tom SYKES MCE Ducati Ducati 4.955
8 Josh BROOKES MCE Ducati Ducati 5.759
9 Andrew IRWIN SYNETIQ Motorrad BMW BMW 6.095
10 Peter HICKMAN FHO Racing BMW BMW 6.533
11 Storm STACEY Team LKQ Kawasaki 9.363
12 Danny KENT Buildbase Suzuki Suzuki 10.178
13 Ryan VICKERS FHO Racing BMW 10.718
14 Takumi TAKAHASHI Honda Racing UK Honda 12.917
15 Ryo MIZUNO Honda Racing UK Honda 13.227
16 Leon JEACOCK Specsavers Suzuki Suzuki 15.308
17 Liam DELVES Rapid CDH Racing Kawasaki 39.746
Nem ért célba
Chrissy ROUSE Crowe Performance BMW
Dean HARRISON DAO Racing Kawasaki
Tom NEAVE Honda Racing UK Honda
Kyle RYDE Rich Energy OMG Racing Yamaha
Christian IDDON Buildbase Suzuki Suzuki
Rory SKINNER FS-3 Racing Kawasaki
Tarran MACKENZIE McAMS Yamaha Yamaha
Jason O’HALLORAN
McAMS Yamaha Yamaha
Harmadik futam

Tommy Bridewell megszerezte első győzelmét a 2022-es Brit Superbike Bajnokságban a hétvége utolsó futamán, az Oulton Parkban.

A második futam során bukást szenvedő O’Hallorant, MacKenzie-t, Skinnert és Iddont nem láthattuk a rajtrácson, mindegyikőjüket versenyzésre alkalmatlanak találta az orvosi stáb.

A harmadik futamban a győzelemért folytatott harc négy különböző csapat és gyártó küzdelmévé vált, Bridewell, Glenn Irwin, Lee Jackson és Danny Buchan egyaránt versenyben volt.

A futam elején Glenn Irwin átvette a vezetést Bradley Ray és Jackson előtt. Később Ray állt az élre, de Irwin visszavágott, és a nyolcadik körben visszavette a pozíciót a Lakeside-nál, majd Bridewell előre ment a harmadik helyre, egy körrel később pedig az Old Hallnál átvette a második helyet. Az Oxford Products Racing Ducati versenyzője ezután Irwint vette célkeresztbe, és egy döntő mozdulattal Lodge-nál átvette a vezetést.

Bridewell maga mögött tudta tartani Glenn Irwint aki egyre nagyobb nyomást gyakorolt rá, és a kockás zászlónál mindössze 0,089 másodperc volt köztük.

A harmadik helyért folytatott harcban Jackson és Buchan a dobogó utolsó fokáért cseréltek helyet. Az utolsó előtti körben az FS-3 Kawasaki versenyzője visszaszerezte a harmadik pozíciót, és ezt meg is tudta tartani a célig.

Ray az ötödik helyen haladt át a célvonalon, miközben Tom Sykes szezonja legjobb eredményét érte el hatodik helyével, Peter Hickman és Josh Brookes előtt. Kyle Ryde a második futamban elszenvedett balesete után a hátsó sorból rajtolva végül a kilencedik helyen ért célba, míg az első tizet Danny Kent zárta.

Jelenleg Ray 40 ponttal vezeti a tabellát Bridewell előtt, aki a hétvégi Oulton Park-i győzelmét és kettős dobogós helyezését követően a második helyre ugrott fel. Jackson mindössze nyolc ponttal van lemaradva az előtte álló Ducati-versenyzőtől, Glenn Irwin pedig csak további három ponttal követi őt.

Jason O’Halloran és Tarran Mackenzie az ötödik és hatodik helyen áll a tabellán, a címvédő a második futamban történt balesete után combcsonttörés gyanújával szállították kórházba. Ryde és Skinner zárja az első nyolc helyezettet a tabellán.

A harmadik futam végeredménye:
1 Tommy BRIDEWELL Ducati Oxford Products Ducati
2 Glenn IRWIN Honda Racing UK Honda 0.089
3 Lee JACKSON FS-3 Racing Kawasaki 0.222
4 Danny BUCHAN SYNETIQ Motorrad BMW BMW 0.708
5 Bradley RAY Rich Energy OMG Racing Yamaha 2.024
6 Tom SYKES MCE Ducati Ducati 2.143
7 Peter HICKMAN FHO Racing BMW BMW 2.390
8 Josh BROOKES MCE Ducati Ducati 4.789
9 Kyle RYDE Rich Energy OMG Racing Yamaha 10.013
10 Danny KENT Buildbase Suzuki Suzuki 10.130
11 Storm STACEY Team LKQ Kawasaki 11.098
12 Andrew IRWIN SYNETIQ Motorrad BMW BMW 11.813
13 Ryan VICKERS FHO Racing BMW 12.150
14 Leon HASLAM VisionTrack Kawasaki Kawasaki 14.707
15 Dean HARRISON DAO Racing Kawasaki 15.795
16 Takumi TAKAHASHI Honda Racing UK Honda 22.373
17 Chrissy ROUSE Crowe Performance BMW 24.449
18 Josh OWENS Rapid CDH Racing Kawasaki 25.675
19 Leon JEACOCK Specsavers Suzuki Suzuki 37.875
20 Ryo MIZUNO Honda Racing UK Honda 48.029
Nem ért célba:
Liam DELVES Rapid CDH Racing Kawasaki 6 kör
Tom NEAVE Honda Racing UK Honda 10 kör