2024. április 23. 20:38
KezdőlapMotoGPQuartararóra műtét vár Valencia után

Quartararóra műtét vár Valencia után

A MotoGP regnáló világbajnokát, Fabio Quartararót a hírek szerint megműtik a 2022-es világbajnokság jövő hétvégi zárófordulóját követően.

A Monster Energy Yamaha versenyzője a Maláj Nagydíj szombati napján történt bukását követően törést szenvedett a bal keze középső ujján, és most a döntő ütközetig kell összeszorítania a fogát, majd a Valenciai Nagydíjat követő napokban kés alá feküdne.

A sepangi pályán rendezett 4. szabadedzésen Quartararo a 8-as kanyarban bukott, és a bal keze az aszfalttal érintkezett. Később ujjtörést diagnosztizáltak nála, de így is képes volt a 12. helyről felküzdeni magát a dobogó utolsó fokára, és életben tartani a bajnoki címért folytatott reményei. Most már az említett törött ujjal kell megnyernie a jövő vasárnapi utolsó fordulót, hogy esélye legyen elnyerni 2021 után újra a koronát.

Quartararónak mindenképp győznie kell, és Francesco Bagnaiának a 15. vagy annál rosszabb helyen kell végeznie ahhoz, hogy a francia nyerje el a 2022-es bajnoki címet. A kihívás nagy, de nem lehetetlen. Ezután megvárja a verseny és a keddi teszt befejezését, mielőtt kés alá feküdne.

Bár Quartararo elmondta, hogy az ujjsérülés nem befolyásolta őt a malajziai futam alatt, a parc ferme-be érkezése után azonnal jegelte kezét.

Fabio Quartararo
Fotó: MotoGP Media