2024. április 26. 21:49
KezdőlapMotoGPMeregalli: Valenciában mindent beleadunk

Meregalli: Valenciában mindent beleadunk

A Yamaha gyári csapata vasárnap erős MotoGP-futamot teljesített Sepangban, hiszen idén először mindkét pilóta megmutatta, mire képes.

Fabio Quartararo törött ujjal a tizenkettedik helyről a dobogóra hajtott a MotoGP sepangi futamán a csúcssebességben gyengébb Yamaha M1-gyel. A francia ezzel a hősies teljesítménnyel megakadályozta, hogy Pecco Bagnaia idő előtt megszerezze a bajnoki címet.

A verseny után a Yamaha főnökei elégedettek voltak. Lin Jarvis a motogp.com-nak elmondta:

„A tizenkettedik helyről a harmadik helyre kerülni lenyűgöző. Törött ujjal a dobogón végezni nagyon erős teljesítmény. Látszott a versenyen, hogy szívből motorozott. Nagyon precíz és sajátos vezetési stílussal. Ez nagy motivációt adott neki. Még játékban vagyunk, Valenciában bármi megtörténhet.”

Massimo Meregalli  is elégedetten nyilatkozott a szezon 19. futama után.

„Csak elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. A pálya körülményei ellenünk voltak, de kárenyhítést végeztünk, és mindent megtettünk, hogy a szezonzáróig életben tartsuk a címvédésért folytatott küzdelmet.” – mondta az olasz.

„Fabio egyszerűen mindent jól csinált.” – mondta elégedetten Meregalli.

„Versenyben volt a kézsérülése ellenére, és nem hagyta, hogy ez látszódjon. A verseny során végig tartotta a tempót, és nem is mehetett volna jobban. A dobogó nagyon fontos neki és a csapatnak, mert ezzel bizonyítjuk, hogy nem adjuk fel harc nélkül.”

Quartararo csapattársa, Franco Morbidelli a versenyen dupla hosszú körös büntetést volt kénytelen bevállalni. Az olasz végül mégis a pontszerző helyen végzett, a tempója nem volt rossz.

„Franky lenyűgöző versenyt futott. Az első körökben segített Fabiónak, hogy minél tovább maga mögött tartsa a Suzukikat, amíg nem kellett végrehajtania a hosszú körös büntetést. Az, hogy utána visszaküzdötte magát, és a 11. helyet szerezte meg, megmutatta, milyen erős a tempója.” – mutatott rá Meregalli.

„Egy hosszú és stresszes tengerentúli időszak után most visszatérünk Európába. Van egy hetünk, hogy felkészüljünk. Valenciában mindent beleadunk.”