2024. április 19. 00:59
KezdőlapMotoGPDokumentumsorozat készül Marc Márquezről

Dokumentumsorozat készül Marc Márquezről

Bár a MotoGP Unlimited második évadjának forgatása tavasszal leállt, mégsem maradunk tartalom nélkül a következő szezon elindulásáig.

A Forma-1 mintájára, egy teljesen más koncepcióval, de a MotoGP-ről is készült dokumentum-sorozat. Az Unlimited helyett sokan használták a MotoGP Drive To Survive nevet, de azért több mindenben eltért a Netflix sorozatától. Egyrészt a szereplők az anyanyelvükön szólalnak meg, így a szóhasználatuk is más lesz. Bár magyar felirat nem készült hozzá, de attól még itthon is elérhető volt. Kisebb fennakadást okozott viszont, hogy angolul sokáig csak a szinkronizált verzió volt elérhető, az angol felirat csak később. Ennek ellenére összességében pozitív volt a fogadtatása, és a Forma-1-gyel ellentétben időben követi az eseményt, és törekszik a realista ábrázolásra. Hogy készül-e 2023-ban új évad, azt nem tudjuk, de van egy, amely vélhetően hasonlóan sok ember érdeklődését felkelti. A platform ezúttal is az Amazon Prime lesz, ám ezúttal a szezon meghatározó versenyzői helyett csak egyetlen főszereplő lesz a fókuszban.

Forrás: MotoGP Media

Marc Marquez: ALL IN címmel egy ötrészes dokumentumsorozatban követhetjük végig a nyolcszoros világbajnok sorsát, benne a súlyos jerezi sérüléstől egészen a 100. királykategóriás dobogóig (az előzetesben rengeteg régebbi felvételek is láthatóak). Bár voltak közte futamgyőzelmek is, Marc Márquez összességében három igencsak szenvedős szezonon volt túl, melynek nagy részét ki is hagyta, és összesen négyszer feküdt kés alá. A műtétek és rehabilitáció közben Madridba költözött, így betekinthetünk a lakásába is, tehát várhatóan egy kifejezetten személyes hangvételű lesz. Nem kizárt, hogy emiatt korábban nem ismertetett dolgok is kiderülhetnek a sérülés hátteréről. A cím is kifejezetten stílusos lett, hiszen ha valaki, akkor Márquez az, aki számára minden pillanat „all in”, azaz mindent bele. Az első hivatalos trailer a szokásos felületeken már megtekinthető, a sorozat pedig februártól az Amazon Prime-on lesz elérhető. A szezonkezdet előtt egy hónappal tehát kiváló hangolódás lehet majd az új szezonra, amely március utolsó hétvégéjén kezdődik Portugáliában.