2024. április 20. 10:57
KezdőlapMotoGPA Honda vezethetett a menedzser és a Márquez testvérek elválásához?

A Honda vezethetett a menedzser és a Márquez testvérek elválásához?

A MotoGP-menedzser szerint a Honda állt a középpontban a Marc Márquez és Emilio Alzamora között kialakult helyzetben.

Marc és Álex Márquez tavaly nyáron erősítette meg, hogy véget vetnek 18 éves együttműködésüknek Alzamorával. Alzamora akkor kezdett el dolgozni Marc-kal, amikor a versenyző csupán 12 éves volt, majd végigkísérte fénykorán, amely hat királykategóriás bajnoki címet hozott számára.

A Márquez testvérek elhagyják menedzserüket?

„Amikor egy kapcsolat [közel] 20 év után megszakad, az mindig nagy probléma” —mondta a veterán menedzser, Carlo Pernat, aki jelenleg Enea Bastianinit képviseli.

„Véleményem szerint nem a pénzről volt szó, hanem arról, hogy a káoszos időszak után a Honda útjába került, amely már nem fogadta el őt. [A Honda] Marcot el tudta fogadni, de Alzamorát nem, ezért [ultimátumot] adtak Marcnak.”

Álex Márquez elhagyta a Hondát, és a 2023-as MotoGP szezonban a Gresini Ducati versenyzője lesz. Marc marad annál a csapatnál, amely hat bajnoki címének mindegyikéhez hozzásegítette, de már panaszkodott a 2023-as prototípus motorjukra.

Az, hogy öccse a Ducati istállóhoz vált, tovább fokozza a Marc jövőjével kapcsolatos spekulációkat, amelyek csak fokozódni fognak, ha a Honda nem tud versenyképes gépet szállítani neki. Alzamora nem beszélt a Márquez testvérekkel való szakításáról, ahogy maguk a versenyzők sem.

Alzamora 2022 közepétől gyakran nem volt ott a versenyhétvégéken, ami a Márquez testvérektől való különválásáról szóló találgatásokhoz vezetett, mely végül beigazolódott.

Hivatalos: Külön utakon folytatja Alzamora és a Márquez testvérpár