2024. március 19. 10:01
KezdőlapMotoGPFelcserélődhetnek a szerepek a Márquez családban? - A Gresini versenyzője tiszta vizet...

Felcserélődhetnek a szerepek a Márquez családban? – A Gresini versenyzője tiszta vizet öntött a pohárba

Miután a Repsol Honda gyári versenyzőjeként két második helyezést ért el első MotoGP-szezonjában, 2020-ban és két csalódást keltő évet töltött az LCR-nél, Álex Márquez 2023-ra a Gresini Racinghez igazolt a világbajnoki harmadik helyezett Enea Bastianini utódjaként.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy mostantól ennek a családnak a tagja lehetek.” – hangsúlyozta a 26 éves spanyol a Gresini csapat szombati, cerviai csapatbemutatóján.

Kulcsszó a család: Az, hogy a Márquez testvérek, akik eddig mindketten a Hondánál versenyeztek, mostantól nem cserélhetnek technikai részleteket, nincs hatással a közös téli edzéseikre:

„Az edzések ugyanúgy zajlanak majd, mint eddig. Személy szerint megpróbáltam javítani néhány dolgon, amit a valenciai teszt után tapasztaltam. Viszont a munka és az edzések légköre a bátyámmal nem változott. Profik vagyunk, tudjuk, hogy a pályán külön kell választanunk a dolgokat. A pályán kívül azonban a legjobb referenciám a bátyámmal való edzés. Mindig nagyon gyors, legyen szó motokrosszról vagy sík pályáról. Élvezzük ezeket az edzéseket, semmi sem fog változni. Az biztos, hogy nem fogok vele MotoGP-s információkat megosztani, de ettől eltekintve testvérek vagyunk, és együtt edzünk, ahogy egész életünkben tettük.” 

A Ducati-váltás azonban nem jelenti azt a fiatalabbik Márquez számára, hogy előnyben lenne testéréhez képest.

„A szezon elején mindenkivel egy szinten vagy, függetlenül a nevedtől és a motorodtól. Mindenki a nulláról indul. Persze, a Ducati nagyon jó évet zárt, a Honda pedig küszködött. A Hondának sok problémája volt tavaly, amitől én is szenvedtem. De ahogy mondtam, mindenki nulla ponttal kezdi a szezont. Marc a legjobb versenyző a rajtrácson, ezt tudjuk. Ő az a fickó, akié a legtöbb világbajnoki cím a mezőnyben. Biztos, hogy ő lesz a favorit. Látom, hogy sokat edz, de nem érzem magam sem jobbnak, sem rosszabbnak nála. Mindannyian egyformán indulunk, aztán az első futam után többet fogunk látni. A magam részéről remekül érzem magam, és természetesen igyekszem tanulni tőle néhány dolgot, mert ő a testvérem, és együtt élünk. Ez minden.”