2024. április 20. 17:43
KezdőlapMotoGPRossiék fontos időpontot jelentettek be, teljessé vált a MotoGP-mezőny

Rossiék fontos időpontot jelentettek be, teljessé vált a MotoGP-mezőny

A Mooney VR46 Racing Team végre bejelentette, mikor rántja le a leplet a 2023-as szezonra készült versenygépeikről: Valentino Rossi csapata egy nappal az LCR Honda alakulata előtt mutatkozik be.

A kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi csapatának hivatalos bemutatójára március 6-án kerül sor. A rajongók 11.30-tól élőben követhetik az eseményt a Mooney VR46 közösségi média csatornáin.

A tavulliai csapat, amelynek színeiben Rossi féltestvére, Luca Marini és olasz honfitársa, Marco Bezzecchi versenyez, kirobbanóan zárta a sepangi tesztnapokat.

Néhány csapat már a maláj teszt előtt bemutatkozott: A Yamaha gyári csapata január 17-én Indonézia fővárosában, Jakartában leplezte le a 2023-as motorokat, majd néhány nappal később a Gresini Racing Team Cerviában, de a gyári Ducati, a Prima Pramac, valamint a KTM gyári alakulatának versenygépeit is megcsodálhattuk már.

Íme az első fecske, a Yamaha bemutatta idei motorjának festését – kép, videó

Bemutatta idei versenymotorjait a Ducati (galéria)

A Repsol Honda csapat február 22-én a Campus Repsolon mutatja be a 2023-as RC213V-t, majd március 4-én a Barcelona melletti Terrassában a Tech3 csapat bemutatója következik. Aleix Espargaró és Maverick Viñales új RS-GP-je csak március 10-én mutatkozik be – tehát nem sokkal a portimãói tesztvezetések előtt (március 11. és 12.). Az RNF új csapata, Miguel Oliveira otthonát, Estorilt választotta a csapatbemutató helyszínéül, amelyre csak március 16-án kerül sor.