2024. április 27. 07:04
KezdőlapMotoGPAz Aprilia pilótája már a héten versenyezni fog

Az Aprilia pilótája már a héten versenyezni fog

A MotoGP 2023-as szezonja egy hónap múlva kezdődik Portimãóban, de az Aprilia gyári pilótája, Maverick Viñales már a héten nyeregbe pattan Andalúziában ─ igaz, hegyikerékpárral.

Maverick Viñales a GP-pályákon kívül is szereti a kihívásokat, így tavaly az osztrák futam után már teljesítette az Ironman 70.3 triatlont Zell am See-ben. Ezen a héten a 28 éves spanyol Andalúziában versenyez hegyikerékpáron.

A szervezők megerősítették a MotoGP versenyzőjének részvételét az „Andalucía Bike Race” elnevezésű nemzetközi terepversenyen, amely február 27. és március 4. között hat szakaszon keresztül vezet Córdoba és Jaén tartományokon keresztül. Összesen 339 km és 9000 méter szintkülönbség szerepel a programban.

Maverick Viñales nem csapattársával, Aleix Espargaróval áll rajthoz, akiről köztudott, hogy nagy szenvedélye a hegyikerékpározás, és aki korábban szintén részt vett az Andalucía Bike Race-en, hanem Tomi Misserrel, aki maga is Downhill Európa-bajnok és Masters világbajnok cross-country és downhill versenyeken.