2024. április 23. 23:54
KezdőlapMotoGPMarc Márquezt még csak ennyire sem méltatták ─ elmondta, mi volt a...

Marc Márquezt még csak ennyire sem méltatták ─ elmondta, mi volt a legfájdalmasabb számára a műtétet megelőzően

Marc Márquez azt állítja, hogy Pol Espargaró nem látogatta meg negyedik műtéte előtt, mely rendkívül rosszul esett a spanyol klasszisnak.

Marc Márquez dokumentumsorozata már egy hete lázban tartja a rajongókat. A filmben a spanyol versenyző érzékenyebb oldalát is megismerhetjük, különösen akkor, mikor már hivatalossá vált, hogy újra kés alá kell feküdnie. Márquezt számos versenyzőtársa felkereste, hogy sok szerencsét kívánjanak neki, de voltak, akik ennyire sem voltak hajlandóak, amit a cerverai pilóta nehezen viselt.

Marc Márqueznek újabb akadállyal kell megküzdenie a legendás orvos szerint

„Aleix Espargaró egyike volt azon keveseknek, akik eljöttek hozzám” – mesélte Márquez a mugellói hétvégéről, amikor a riválisok már tudták, hogy karrierje a közelgő műtét kimenetelétől függ.

„Fabio Quartararo is eljött, de például a csapattársam, Pol [Espargaró] nem jött el hozzám, pedig ő ott van mellettem a bokszban. Nyilván nem várhatod el mindenkitől, hogy eljöjjön. Aleixre sem számítottam.”

„Pontosan tudtam, hogy ki fog támogatni és ki nem. Vagy ki kívánja a legjobbat nekem és ki nem. Szerencsére nem sokan vannak, akik rosszat akarnak nekem, de van valaki, akire mernék fogadni, hogy igen.”

A történelem egyik legjobbja, de Marc Márquez a pályán kívül igazán nagy példakép (vélemény)

A dokumentumsorozat producere megjegyezte, hogy Márquez ősellensége, Valentino Rossi nem küldött jókívánságokat, amire a Honda versenyzője alapvetően számított.

Márquez elérzékenyült, mikor Aleix Espargaró ellátogatott hozzá, és megjegyezte, milyen nagyra értékeli honfitársa emberségét.