2024. április 26. 18:13
KezdőlapMotoGPRossi féltestvérének jelentősen megváltozott a motorjáról alkotott véleménye

Rossi féltestvérének jelentősen megváltozott a motorjáról alkotott véleménye

A tavalyi fölényes szereplés után a Ducati ismét erősnek tűnt az első előszezoni teszteken ─ nemcsak a gyári csapattal, hanem a szatellitcsapatokkal is. Ezek egyike a Mooney VR46 Racing Team, amelynek tagja Luca Marini is.

Valentino Rossi féltestvére a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a sepangi tesztek alapján a jelek arra utalnak, hogy Ducati dominancia alakulhat ki:

„Ha a tempót kell nézni, én, [Jorge] Martín, [Francesco] Pecco [Bagnaia], [Marco] Bezzecchi és Enea [Bastianini] voltunk a leggyorsabbak, és talán ha versenykörülmények között lennénk, az első öt helyen Ducati végezne, de természetesen meg kell várnunk az első futamot. Most a csomagunk nagyon gyors, erős és versenyképes minden helyzetben.”

Rossi elárulta, hogy mi az elvárása versenyzőivel szemben

Bár úgy érzi, hogy a Ducati előnnyel indul, Marini mégis számít komoly ellenfelekre:

„Úgy gondolom, hogy a szezon elején a Ducati egy kicsit nagyobb tartalékkal rendelkezik, de a többi gyártó sokat fog dolgozni a szezon során. Marc 100 százalékos visszatérésével a Honda is ott lesz ismét a győzelemért, a bajnoki címért harcolva, mert szükségük van rá. Most már a Yamahának is megvan a végsebessége, így ők is harcolhatnak a győzelemért, de kijelenthetjük, hogy most a Ducati a legjobb motor a rajtrácson. A tavalyi szezon elején nem így vélekedtem, de most egyértelmű a helyzet.”