2024. április 25. 09:34
KezdőlapMotoGPA Ducatinak komoly döntést kell hoznia Portimãóban

A Ducatinak komoly döntést kell hoznia Portimãóban

2022-ben a Ducati nagy felzárkózása után hosszú idő után újra a csúcsra ért. Az idei évben a céljuk, hogy már az idény elején versenyképesek legyenek.

„Már nagyon közel vagyunk a szezon első versenyéhez, így ez a teszt kulcsfontosságú lesz” – mondta Bagnaia a portimãói előszezoni teszt előtt.  „Sepangban jól dolgoztunk, és az új motort a tavalyival azonos szintre hoztuk. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy 100%-osak legyünk, és biztos vagyok benne, hogy itt be tudjuk fejezni a munkát. Portimão egy teljesen más pálya, mint Sepang, és természetesen az időjárási körülmények is. Ezért kulcsfontosságú lesz, hogy a Malajziában tesztelt különböző burkolatokat újra kipróbáljuk, hogy több adatot elemezzünk, mielőtt meghozzuk a végső döntést.  A versenyhétvégén is dolgoznunk kell majd, különösen a sprintfutamon. Két intenzív nap lesz, de készen állok és izgatottan várom, hogy visszatérjek a munkába.”

MotoGP, Francesco Bagnaia, Ducati, Sepang teszt 2023
Fotó: MotoGP Média

Bagnaia MotoGP-bajnoki címének egyik legnagyobb fenyegetése az idei szezonban valószínűleg ugyanannak a garázsnak a másik oldaláról érkezik. A tavalyi szezonban Bastianini nyerte a második legtöbb futamot csak a bajnok mögött és az idei évben sem készül hátralépni. A Ducati egyelőre nem aggódik emiatt a rivalizálás miatt, szerencsésnek érzik magukat, hogy két ilyen versenyzővel indulhatnak a 2023-as szezonban.

A Ducati sportigazgatója elárulta, aggódik-e a bombaerős versenyzőpáros rivalizálása miatt

„Boldog vagyok, hogy ezen a hétvégén újra pályára gurulhatok, és visszatérhetek a munkához, hogy felkészüljek az új szezonra” mondta Bastianini. „Már csak két hét van hátra az első futamig, és már alig várom! Bár Sepangban a programunk jó részét befejeztük, itt két nagyon intenzív nap vár ránk. Fontos lesz, hogy megismételjük a Malajziában elvégzett tesztek egy részét, hogy különböző adatokat tudjunk összehasonlítani. Emellett el kell kezdenünk dolgozni a motor finomhangolásán a versenyre, és szimulálnunk kell egy sprintversenyt, hogy megértsük, hogyan kell majd megközelítenünk az idei évet. Reméljük, hogy mindkét napon jó idő lesz.”

MotoGP, Enea Bastianini, Ducati, Sepang teszt 2023
Fotó: MotoGP Media