2024. április 19. 07:16
KezdőlapMotoGPA küszködő Repsol Honda egyetlen fegyverére a korábbi világbajnok hívta fel a...

A küszködő Repsol Honda egyetlen fegyverére a korábbi világbajnok hívta fel a figyelmet

A Repsol Honda újonca, Joan Mir jobb tempóra számított szombaton Portimãóban. Úgy véli, hogy az első futamon nem tud majd az élmezőnyben versenyezni. Azonban felfedezett egy pozitívumot a motoron, ami talán halvány reménysugárként javíthat a Honda helyzetén.

Joan Mir az idei sepangi tesztbemutatkozásán figyelemre méltóan jól teljesített a Repsol Hondával, a 12. helyen végzett. A mallorcai az IRTA teszt első napján, Portimãóban is a legjobbat hozta ki magából. Míg a Honda sztárja, Marc Márquez a 19. helyen zárt, Mir a 14. pozícióig jutott, és alig egy másodperccel maradt el a világbajnok Pecco Bagnaia által elért napi legjobb időtől.

„Nem mondhatjuk, hogy pozitív nap volt” ─ jellemezte a 2020-as MotoGP világbajnok a HRC táborában uralkodó nyomott hangulatot a SPEEDWEEK.com-nak.

„A sepangi teszt után jobb tempóra számítottam itt. Szeretem ezt a pályát és mindig gyors vagyok itt. Erősnek érzem magam az irányváltásoknál és olykor a gyors kanyarban is. A 2. és 3. szektorban a top-3-ban vagyunk, de az 1. és 4. szektorban valószínűleg a mezőny legvégén.”

A világbajnok a teszt utolsó órájában robbantott, a Hondák továbbra sem találják a kiutat a gödörből

A tesztnap végén a MotoGP-pilótáknak 15 percük volt a rajtgyakorlatokat végezni. Joan Mir teljes mértékben kihasználta ezt a lehetőséget, és meglepődött RC213V milyen hihetetlen dologra képes.

„A Honda nagyon agresszív a rajtnál. Ehhez hozzá kell szoknom, és ennek megfelelően kell beállítani az elektronikát. Tudtam, hogy amikor ehhez a csapathoz igazoltam, az egyet jelent majd egy tanulási folyamattal is, és nem fogok nyerni az első futamon, mert ettől jelenleg messze vagyunk.”