vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotorsportPetrucci nehezen találja a motivációt bármilyen folytatásra

Petrucci nehezen találja a motivációt bármilyen folytatásra

Danilo Petrucci bár dupla győzelemmel kezdett a MotoAmerica Superbike-szezonnyitóján, egyelőre ennek ellenére is nehezen tudja motiválni magát.

- Hirdetés -

Danilo Petrucci 2012-től tavalyig versenyzett a MotoGP-ben, majd 2022-re a MotoAmerica Superbike-bajnokságába szerződött. Itt álomszerűen indult a szezonja a Warhorse Ducati színeiben, hiszen dupla győzelemmel kezdett. Mindezt ráadásul úgy, hogy sem a Panigaléval, sem a Dunlop gumikkal nem versenyzett korábban.

Korábban Petrucci a Dakaron is bemutatkozott a KTM színeiben, és ez lett volna a terve a teljes 2022-es szezonra is. Ez végül kútba esett, így került a tengerentúlra. Petrucci bemutatkozása bár meseszerűnek tűnik, a dolog pszichológiai oldala, a motiváció kérdése ettől még nehéz.

Egyelőre meg kell találnom a kedvet a versenyzéshez” – ismeri el Petrucci. “Az igazság az, hogy amikor szakkommentátorként mentem ki a COTA-ra, azt nagyon élveztem. Nem kellett küzdeni azokért az utolsó két-három tizedekért, mint korábban. 10 év MotoGP után be kell vallanom, hogy rettenetesen elfáradtam. Az idei év egy átmenet lesz.

De merre tovább, ha megvan az a bizonyos kedv? “Ki tudja, talán egyszer majd a Superbike-világbajnokságon. De az is lehet, hogy maradok itt, mert egyébként kezdem megszeretni ezt a helyet.

Petrucci kapott egyébként ajánlatokat, változatosabbnál változatosabb helyekről. “Amikor Valentinóval csatáztam Barcelonában, és miután megelőztem, két körrel később elestem, arra gondoltam, talán eljött az időm. Kaptam ajánlatokat tesztpilótaként, néhányan a Superbike-ból kerestek meg. De azt mondtam: teljes változást akarok. Azért jöttem ide, hogy egy új országban jól érezzem magam. (Szakkommentátorként) ráadásul sokkal többet beszéltem a MotoGP-s srácokkal, mint egy teljes szezon alatt!

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)