szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotorsportBradley Smith örül, hogy egyáltalán egy darabban van

Bradley Smith örül, hogy egyáltalán egy darabban van

Ijesztő balesetet szenvedett az endurance-vb nyitófutamán, a Le Mans-i 24 óráson Bradley Smith. Az angol most elsősorban hálás az események alakulásáért.

- Hirdetés -

Smith a 2022-es endurance-világbajnokság nyitófutamán rögtön egy jókora baleset részese volt. Ezt követően előbb a pályán látták el, majd kórházba is szállították. Szerencsére később kiderült, hogy erre elsősorban elővigyázatosságból volt szükség. Az angol most felidézte a történteket.

Csak szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített, gondoskodott rólam és támogatott az elmúlt 36 órában” – mondta Smith. “Ez egy pokoli ütközés volt, és szerencsés vagyok, hogy egy darabban vagyok. Most hazamegyek, hogy megkezdjem a rehabilitációt. Bár nem jutottam túl messzire a versenyen, az endurance-világbajnokság csodálatos esemény volt.

A korábbi 125-ös vb-második egy egyéves kihagyást követően versenyzett ismét.”Olyan jó volt látni annyi ismerős arcot, és érezni az egész paddock csapatszellemét. Nem is kérhettem volna jobb csapattársakat, szerelőket és személyzetet.

A világbajnokság illetékesei szerint “Christophe Seigneur nem tudta elkerülni az ütközést a lassan haladó Bradley Smith-szel, míg a pole pozíciót megszerző Karel Hanika késett, amikor nem tudta beindítani a YART – Yamaha Official Team EWC versenygépét. Seigneur vissza tudott sétálni a boxba, de az ex-MotoGP-pilótát, Smith-t a jelentős hátsó ütközés következtében orvosi vizsgálatra kórházba szállították, miután a pálya szélén azonnali orvosi ellátásban részesült. Ezalatt a mezőny a biztonsági autó mögött sorakozott fel. Smith nem szenvedett súlyos sérüléseket, de megfigyelésre kórházban marad.

Smith utoljára 2020-ban versenyzett, még a MotoGP-ben. Akkor az Aprilia versenyzője volt, de mindössze tizenkét pontot szerzett. 2019 után ismét a MotoE-ben vár rá az aktuális szezon. Három évvel ezelőtt másodikként zárta az elektromos széria történetének legelső idényét.

A baleset:

A balesetről állóképeket pedig ebben a korábbi cikkünkben nézhettek!

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)