2023. február 07. 07:11
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotorsportÚjabb megállapodás a Dorna és a British Talent Cup között

Újabb megállapodás a Dorna és a British Talent Cup között

A két fél közötti új megállapodás megerősíti, hogy a British Talent Cup 2023-tól 2025-ig a jelenlegi formájában fog működni.

A Dorna Sports és a MotorSport Vision Racing (MSVR) örömmel jelentette be, hogy új megállapodást kötöttek. Ez megerősíti a Honda British Talent Cup jövőjét 2023-tól 2025-ig. A BTC legalább 2025-ig a jelenlegi formában folytatódik, biztosítva ezzel a MotoGP-be vezető út egyik legfontosabb programjának jövőjét a fiatal tehetségek számára.

A BTC 2018-ban indult, mint „Út a MotoGP-be”. A Dorna és az MSVR közötti első megállapodás értelmében a kupa 2020-tól 2022-ig tízfordulós bajnoksággá bővült. A BTC azóta az egyetlen brit Moto3 bajnoki osztály. A pilóták a Brit Superbike kilenc fordulóján versenyeznek, és a MotoGP mezőny mellett a Brit Nagydíjon.

A sorozat továbbra is a 12 és 17 év közötti versenyzőkre korlátozódik, a csapatok és a versenyzők a hagyományos módon nevezhetnek. A technikai szabályok tükrözik a Dorna által támogatott, rendkívül sikeres European Talent Cupot, amely a Honda NSF 250 R motorkerékpárok kizárólagos használatát írja elő.

Minden évben előrelépésre van kilátása annak a versenyzőnek, aki a BTC szezon során a legnagyobb fejlődést, tempót és tehetséget mutatja. Kezdetben ez egy helyet jelentett a JuniorGP rajtrácsán. Azonban ez 2021-ben megváltozott, és most már a kiválasztott versenyző szintjétől és potenciáljától függ, hogy melyik bajnokságba kerül feljebb.

A kiválasztott BTC-versenyző számára előrelépési lehetőséget jelent a Hawkers European Talent Cupba, a Red Bull MotoGP Rookies Cupba vagy a FIM JuniorGP bajnokságba.

2021-ben a kiválasztott BTC-versenyző a bajnok Casey O’Gorman volt, aki a Red Bull MotoGP Rookies Cupban folytathatta pályafutását. Egyik Első bajnokuk, Scott Ogden jelenleg a Moto3-ban rója a köröket.

Stuart Higgs, az MSVR BSB sorozat igazgatója: “Nagy örömmel hosszabítottuk meg együttműködésünket a Dornával ebben a nagyon fontos kategóriában. Abszolút közös célunk, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk a versenyzők számára, akik a MotoGP felé vezető úton versenyeznek. A BTC a BSB versenyhétvégéink egyik csúcspontja, akárcsak a Brit Nagydíj MotoGP hétvégéjén.”

Ana Ezpeleta, a Dorna Sports tehetségfejlesztési igazgatója: “Nagyon örülünk, hogy aláírhattuk és bejelenthettük ezt az új megállapodást az MSVR-rel. Ez megerősíti a Honda Brit Tehetségkupa jövőjét. Az, hogy Scott Ogden, az egyik első bajnokunk most a Moto3-ban versenyez és lenyűgöző teljesítményt nyújt, mutatja a BTC erejét és sikerét – mindkettő csak nőtt, mióta az MSVR-rel való együttműködésünk elkezdődött. A Moto3 egyetlen brit osztályaként a verseny még nagyobb próbatételt kínál az Egyesült Királyságban versenyző fiatal versenyzők számára. A Dorna és az MSVR közötti együttműködés három sikeres szezonja után már nagyon várjuk, hogy mit hozhat a következő három.”