2024. április 20. 10:52
KezdőlapMotorsportMegint hazája bajnokságában indul Jack Miller

Megint hazája bajnokságában indul Jack Miller

A MotoGP 2022-es szezonja november hatodikán ér véget. Ezután pedig Jack Miller hazájában, az ASBK-ban jelentkezik versenyre.

Jack Miller jelenleg a MotoGP vb-tabella ötödik helyén áll 123 szerzett ponttal. Futamot ugyan még nem tudott nyerni, de többször állhatott már dobogón, és stabil teljesítményt nyújt, innen az előkelő vb-helyezés. Nemrég az is kiderült, hogy Miller a 2023-as szezonra a KTM-hez szerződik majd. Addig azonban állnak még előtte feladatok. Egyrészt az ausztrál előtt áll még hét futam Ducati-motorosként a 2022-es szezonból, majd miután a szezon véget ért, egy bevetés hazája Superbike-sorozatában, az ASBK-ban is.

Miller tavaly már indult az ASBK-ban, a The Bend versenypályán idén november 25 és 27 között szerepel majd.

Nagyon várom már, hogy ismét Adelaide-be repülhessek, és a The Bend-en versenyezhessek. Tavaly a családommal és a barátaimmal rettenetesen élveztem ezt az egészet, alig várom már, hogy ismét ott lehessek” – mondta az újabb ASBK-s beugrással kapcsolatban Miller.

A Motorcycling Australia elnöke, Peter Doyle szerint Miller óriási hozzáadott értéket hoz magával.

Tavaly Jack visszatérésekor óriási lett az érdeklődés az ASBK iránt a The Bend-nél. Biztos vagyok benne, hogy idén is ez lesz majd a helyzet. Nem is csak óriási figyelmet irányított a bajnokságra, hanem a versenyzésével is emelte a bajnokság színvonalát. Mindenki nagyon várja már, hogy ismét nálunk versenyezzen.

A ducatis ASBK-s beugrásával kapcsolatban támogatását fejezte ki Dél-Ausztrália állam újonnan megválasztott kormányzója, Peter Malinauskas is, valamint a The Bend első embere, Sam Shahin is.