2024. március 29. 13:37
KezdőlapMotorsportAmaury Mizera elhagyhatta a kórházat

Amaury Mizera elhagyhatta a kórházat

Fantasztikus híreket kaptunk a fiatal francia versenyző, Amaury Mizera állapotáról a mai napon.

Mint ismeretes, a MotoGP Osztrák Nagydíjának betétfutamaként megrendezett Red Bull Rookies Cup forduló első versenyét követően, a leintés utáni levezető körben összeütközött hazánk ifjú motorversenyzője, Görbe Soma, valamint a francia Amaury Mizera. Amaury egykerekezett, és eközben nekiment a magyar fiúnak. Soma megúszta az esetet, (igaz, a vasárnapi futamon nem indult el) Amauryt viszont helikopterrel a grazi kórházba kellett szállítani. Sokáig nem lehetett tudni az állapotáról semmit, több külföldi hírportál is súlyos, életveszélyes sérülésekről számolt be.

A minap azonban ő maga jelentette be az instagramján, hogy már jobban van, és elhagyhatta a kórházat:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaury Mizera (@amaury_mizera_2)

„Üdv mindenkinek! 
A Red Bull Ring-i Osztrák Nagydíj után tíz nappal végre híreket közölhetek magamról. 
Az első versenyen – ahol a 12. körben (a hosszúkörös büntetés előtt) még tíz másodpercre voltam, és ahol nagyszerűt csatáztam a versenytársaimmal – a kockás zászló után sajnos nekimentem Görbe Somának.
Az ütközés nagyon durva volt, és azonnal elveszítettem az eszméletemet. Helikopterrel a grazi kórház intenzív osztályára szállítottak.
Ma már örömmel jelenthetem be nektek, hogy elhagyom a kórházat, és hazatérhetek Franciaországba. Az állapotom sokat javult.
Még mindig fáradt vagyok, és neurológiailag még mindig nem vagyok rendben. 
Szeretnék köszönetet mondani a pálya orvosi személyzetének, a grazi kórház dolgozóinak, a Red Bull Rookies Cup stábjának, mindenkinek, aki támogatott engem, valamint a partnereimnek és a szüleimnek.
Amint lehet, visszatérek.
A.M#2″