szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeBautista szerint ő és a Ducati is jobb most, mint 2019-ben volt

Bautista szerint ő és a Ducati is jobb most, mint 2019-ben volt

Sok minden történt három év alatt Álvaro Bautista és a Ducati életében is. A spanyol szerint például ő és az olaszok is jobbak lettek azóta.

- Hirdetés -

Annak ellenére, hogy egyébként jó volt a teszteken, nem Álvaro Bautista és a Ducati volt a hírek fő fókuszában a szezonnyitó előtt. Ehhez képest a 37 éves spanyol az aragóniai vasárnapon legyőzte a két nagyágyút, Jonathan Rea-t és Toprak Razgatlıoğlut is. Egyébként mind a második, mind a harmadik versenyen pontosan ez volt a sorrend is közöttük. Miután ráadásul Bautista már az első futamon is második tudott lenni, három lefutott verseny után ő áll a tabella élén 57 szerzett ponttal.

Bautista annak idején, 2019-ben, elsőéves Superbike-osként fergetegesen, 11 győzelemmel kezdett, végül mégis elbukta Rea ellenében a világbajnoki címet. Két hondás év után aztán a spanyol 2022-re visszatért, és déjá vu-érzése lehet mindkét félnek. Egy dolog azonban mégis más három évvel ezelőtthöz képest: versenyző és csapata formája.

Az a szezon volt akkor a Ducati első éve. Adatokra volt szüksége, tapasztalatokra, és meg kellett találni azt az irányt, amely felé elinduljon a fejlesztésekkel” – idézi fel 2019-et Bautista a csapat szempontjából a Motorsport.com kérdésére. “Aztán féltávnál kicsit elvesztünk. Nekem sem volt még elegendő tapasztalatom a Pirelli gumijaival, így én is jóval nehezebben tudtam visszajelzésekkel ellátni a mérnököket. Szerencsére azóta a Ducati nem arra koncentrált elsősorban, hogy gyors legyen. A gyenge pontokon dolgozott. Egy sokkal kiegyensúlyozottabb motoron ülhetek mostanra.

Maga Bautista is sokat változott 2019 óta. “Úgy érzem, ugyanolyan gyors vagyok, mint akkor, ami a különbség, hogy 2019-ben sokkal inkább a határon motoroztam, amit aztán túl könnyű volt átlépni. Azóta ők is fejlesztettek, én is kipróbáltam a Hondával egy másmilyen motort, szóval tapasztalatot gyűjthettem. Fizikálisan és mentálisan is erősebbnek érzem magam, mint bármikor eddig.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)