2022. december 01. 17:40
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeBautista szerint ő és a Ducati is jobb most, mint 2019-ben volt

Bautista szerint ő és a Ducati is jobb most, mint 2019-ben volt

- Hirdetés -

Sok minden történt három év alatt Álvaro Bautista és a Ducati életében is. A spanyol szerint például ő és az olaszok is jobbak lettek azóta.

Annak ellenére, hogy egyébként jó volt a teszteken, nem Álvaro Bautista és a Ducati volt a hírek fő fókuszában a szezonnyitó előtt. Ehhez képest a 37 éves spanyol az aragóniai vasárnapon legyőzte a két nagyágyút, Jonathan Rea-t és Toprak Razgatlıoğlut is. Egyébként mind a második, mind a harmadik versenyen pontosan ez volt a sorrend is közöttük. Miután ráadásul Bautista már az első futamon is második tudott lenni, három lefutott verseny után ő áll a tabella élén 57 szerzett ponttal.

Bautista annak idején, 2019-ben, elsőéves Superbike-osként fergetegesen, 11 győzelemmel kezdett, végül mégis elbukta Rea ellenében a világbajnoki címet. Két hondás év után aztán a spanyol 2022-re visszatért, és déjá vu-érzése lehet mindkét félnek. Egy dolog azonban mégis más három évvel ezelőtthöz képest: versenyző és csapata formája.

- Hirdetés -

Az a szezon volt akkor a Ducati első éve. Adatokra volt szüksége, tapasztalatokra, és meg kellett találni azt az irányt, amely felé elinduljon a fejlesztésekkel” – idézi fel 2019-et Bautista a csapat szempontjából a Motorsport.com kérdésére. “Aztán féltávnál kicsit elvesztünk. Nekem sem volt még elegendő tapasztalatom a Pirelli gumijaival, így én is jóval nehezebben tudtam visszajelzésekkel ellátni a mérnököket. Szerencsére azóta a Ducati nem arra koncentrált elsősorban, hogy gyors legyen. A gyenge pontokon dolgozott. Egy sokkal kiegyensúlyozottabb motoron ülhetek mostanra.

- Hirdetés -

Maga Bautista is sokat változott 2019 óta. “Úgy érzem, ugyanolyan gyors vagyok, mint akkor, ami a különbség, hogy 2019-ben sokkal inkább a határon motoroztam, amit aztán túl könnyű volt átlépni. Azóta ők is fejlesztettek, én is kipróbáltam a Hondával egy másmilyen motort, szóval tapasztalatot gyűjthettem. Fizikálisan és mentálisan is erősebbnek érzem magam, mint bármikor eddig.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)