kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeMackenzie nem elégedett WSBK-debütálásával

Mackenzie nem elégedett WSBK-debütálásával

Bár a háromból kétszer pontot tudott szerezni, Tarran Mackenzie számára a pohár nincs teljesen tele a Superbike-világbajnoki debütálás kapcsán.

- Hirdetés -

Jóval korábbra tervezte debütálását Tarran Mackenzie a Superbike-világbajnoki mezőnyben, erre végül hazai pályán, Doningtonban keríthetett sort. Ezt egyébként még mindig nem teljesen egészségesen tette meg, ugyanis a szezon során eddig alig-alig tudott versenyt teljesíteni a brit bajnokságban.

Mackenzie így a BSB-ben jelenleg két teljesített hétvégével még a top 10-ben sincs, mindössze a 15. helyen áll, 35 szerzett ponttal. Ennek ellenére a WSBK doningtoni hétvégéjén ott volt, helyt állt, háromból kétszer még pontot is szerzett. Végül három ponttal gazdagodott, ellentétben mondjuk a másik vendégszereplővel, Peter Hickmannel, aki egyszer sem ért célba erre feljogosító helyen.

- Hirdetés -

Előzetesen semmilyen elvárásom nem volt a hétvégével kapcsolatban” – mondja Mackenzie. “A kvalifikáción nagyon örültem annak, hogy közel lehettem olyan srácokhoz, mint Öttl, Mahias vagy Vierge. Nagyon jó érzés volt. A Superpole-verseny is jól alakult, de aztán a kontakt Vierge-zsel beindított egy láncreakciót. Sajnálom, hogy elrontottam Xavi versenyét, de a kétsoros büntetés az enyémet is tönkretette.

Onnantól pedig Mackenzie csak utas volt a saját életében – csak épp nem úgy, ahogy azt ő valószínűleg akarta volna. “A rajtom jó volt, de aztán az egyes kanyarban közrefogtak. Ezzel ott ragadtam néhány lassabb riválissal, akiket nehezen tudtam legyűrni. Addig az élboly elment, de Mahias-t a végére sikerült utolérnem. A tempóm még jobb is volt, mint szombaton. Szóval egy kicsit csalódott vagyok, de azért van ok az elégedettségre is. A BSB-ben ugyanis csak két hétvégét teljesítettem, szóval reálisnak kell lennem magammal szemben, hogy hol is állok. Viszont ez a hétvége jó volt arra, hogy magamra szedjek egy kis pályaidőt.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)