2024. április 26. 11:51
KezdőlapSuperbikeHaslam nem lesz ott Mostban

Haslam nem lesz ott Mostban

Mióta az aragóniai szezonnyitó után elváltak Loris Cressontól, a Pedercini Kawasaki csapata különböző pilótákkal indul a 2022-es Superbike-világbajnokságon; eddig a belga mellett a spanyol Isaac Vinales, az olasz Alessandro Delbianco és az angol Leon Haslam állt rajthoz.

Egyedül Haslam szerzett pontot: az asseni második főfutamon a korábbi világbajnoki második a 13. helyen végzett. A múlt hétvégi doninton parki első futamon újabb világbajnoki pontot gyűjtött. A második futamon jó helyen motorozott, de végül technikai hiba miatt kiállni kényszerült.

Lucio Pedercini csapatfőnök az év hátralévő futamait legfeljebb két versenyzővel szerette volna végigvinni. „Most és Portimao esetében Leon fix, Magny-Cours-ban és Barcelonában nem tud, mert a BSB-vel vannak ütközések”mondta Pedercini korábban. „Azon dolgozunk, hogy a tengerentúli futamokon, Argentínában, Indonéziában és Ausztráliában is rajthoz álljon nekünk. El tudom képzelni, hogy Delbianco ott is versenyezzen a futamokon, ahol Leon nem tud.”

Sem Haslam, sem Delbianco nem lesz ott Mostban, a következő Superbike világbajnoki versenyen július utolsó hétvégéjén. Ennek oka, hogy a brit versenyzőt a Kawasaki Japánba rendelte tesztelésre, Delbiancónak pedig az olasz bajnokságban kell motoroznia. Pedercininek egyelőre nincs versenyzője az észak-csehországi futamokra.

A Kawasaki 2019-ben megnyerte Suzukai 8 órást, így ők címvédők, mivel 2020-ban és 2021-ben a Covid-19 járvány miatt nem rendezték meg a rangos versenyt. A japánok a granollers-i Provec csapatra bízták a suzukai szereplést, a spanyolok a Superbike-világbajnokságban is a gyári csapatot terelgetik. A két gyári versenyzővel, Jonathan Rea-vel és Alex Lowes-al, valamint Haslammal a Kawasaki a névlegesen legerősebb triót adja az augusztus 7-i nyolcórás versenyre.