kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapSuperbikeGerloff: Utálom ezt kimondani

Gerloff: Utálom ezt kimondani

Nem úgy alakul a 2022-es Superbike-világbajnokság az amerikai Garrett Gerloff számára, ahogyan azt remélte. A Magny-Cours-i találkozón azonban ismét felismerhetőek voltak a Yamaha versenyzőjének kvalitásai.

- Hirdetés -

A Superbike-paddockban mindenki egyetért abban, hogy Garrett Gerloff idén messze a lehetőségei alatt teljesít. A 27 éves versenyző hét futam után mindössze 76 pontot szerzett. Egy éve még Gerloff volt a legjobb független versenyző a hetedik helyen.

A Yamaha versenyzője azonban Magny-Cours-ban mutatott egy bizonyos emelkedő tendenciát. Az amerikai szombaton az ötödik helyen végzett, ami eddigi legjobb Superpole-eredménye volt.

- Hirdetés -

“Jó, hogy a Superpole-ban és az első futamon is az első ötben voltunk, jó úton haladunk. Ez volt az idei legjobb eredményem, még ha utálom is kimondani – remélem, hamarosan felállhatok a dobogóra.” – mondta Gerloff.

“A motoromon minden remekül működött. Volt néhány trükkös pillanatunk, de ez a versenyzés! Örültem, hogy nem estem el. Nyolc körrel a vége előtt kezdtem utolérni Bassanit, de sajnos gondjaink akadtak a gumikkal.”

“Vasárnap egy kicsit nehezebb volt, mert mindenki javított a tempóján. A Superpole futam amúgy is mindig hektikus és nehezen kezelhető a motor, de legalább sikerült a nyolcadik helyre javítanom, ami jobb, mint a semmi. Ez van, de tovább fogok küzdeni, és Barcelonára koncentrálok, ahonnan jó emlékeim vannak 2020-ból.”