2024. április 25. 10:47
KezdőlapSuperbikeRemy Gardner a GRT Yamahához igazolt

Remy Gardner a GRT Yamahához igazolt

Már korábban ismertté vált, hogy a 2021-es Moto2-es világbajnok Remy Gardner számára nincs maradás a MotoGP-ben. Korábban pletykáltak róla erősen, hogy valószínűleg a Superbike Világbajnokságra igazol. Ma viszont ez hivatalos lett.

Ma, szeptember 15-én csütörtökön adott ki egy sajtóközleményt a Yamaha Racing, amelyben bejelentik, a Tech3 KTM versenyzője 2023-ban a Superbike világbajnokságon, a GRT Yamaha csapat színeiben folytatja pályafutását, ahol a távozó amerikai Garrett Gerloff helyét veszi majd át.

„A Yamaha Motor Europe örömmel jelenti be, hogy a 2021-es Moto2-es világbajnok Remy Gardner 2023-tól Yamahával versenyzik majd az FIM Superbike világbajnokságon, miután ezen a héten megegyeztünk a 24 éves ausztrállal.”

Az 1987-es királykategóriás világbajnok, Wayne Gardner fiának nehezen indult be a karrierje: a Moto3-ban, majd később a Moto2-ben sem termett sok babér számára: az első dobogójáig és rajtelsőségéig a negyedik szezonjáig kellett várni. Az ötödik Moto2-es évében, a 2020-as szezonzárón megtört a jég, és megszerezte első Grand Prix-győzelmét. 2021-ben Aki Ajo csapatához igazolva pedig a csapattársával, Raúl Fernándezzel vívott nagy csatában megszerezte a világbajnoki címet.

Az idei évet már a királykategóriában tölti, ám a Tech3 KTM csapatnál sajnos rendszeresen a sereghajtók között végzett – eddig csupán kilenc pontot szerzett, és egyszer sem végzett a top10-ben. A hétvégén az Aragóniai Nagydíjon fogja megméretni magát.

Remy röviden csak ennyit mondott a közösségi médiában:

„Már biztosan látta mindenki a híreket, de a jelenlegi célom az, hogy a Tech3 Racing-el erősen zárjuk az év végét. Ugyanakkor örülök, hogy a jövőm biztosított.”

Andrea Dosoli, a Yamaha Motor Europe versenyigazgatójának nyilatkozata: „Remy egy nagyszerű fiatal tehetség, aki lenyűgöző karriert futott be a Grand Prix világában. Egyértelműen örülünk annak, hogy egy olyan versenyzőt igazoltunk személyében, aki nemcsak óriási fejlődést mutatott be, de nagy tapasztalattal bír a motorversenyzés elitjében. Hiszünk abban, hogy ő tökéletes választás a Yamaha WSBK programjához, és alig várjuk, hogy láthassuk a tudását az egyik R1-es gépünkön. 
Egyúttal szeretnénk megköszönni Garrett Gerloffnak az elmúlt három évben a Yamahának végzett szolgálatait, és minden jót kívánunk neki a jövőre nézve.”