2024. március 29. 09:36
KezdőlapSupersportAegerter: "A Superpole holnap lesz"

Aegerter: „A Superpole holnap lesz”

Dominique Aegerter a pénteki napot a harmadik helyen zárta a misanói hétvégén, de versenytempója bizakodásra ad okot a Supersport világbajnoknak.

Két héttel ezelőtt Dominique Aegerter Mugellóban a MotoE kupában egy győzelemmel és egy második hellyel zárta a hétvégét. Most a Supersport világbajnokság következő fordulóján, Misanóban kell helyt állnia.
Az FP2 után a Ten Kate Yamaha versenyzője, aki az idei szezon eddigi hat Supersport-világbajnoki futamából ötöt megnyert, a harmadik helyen áll a kombinált időeredmények alapján. Nicolò Bulega mögött 0,429 másodperc a hátránya.
„Nagyon jó újra itt lenni a Ten Kate Racing csapattal”mondta Aegerter pénteken Misanóban, ahol tavaly kettős győzelmet ünnepelhetett. „Tegnap nem volt olyan sok napsütés. Ma reggel elég hűvös volt, de a köridő gyors volt már az elején. Szóval elég jól kezdtünk. Délután aztán előbukkant a nap, a köridőm nem sokat javult. Nagyon ütőképesek voltunk, a versenytempó megint nagyon erős.”
Sőt, a Supersport világbajnok az FP2 elején egymás után 16 kört motorozott – nagyon jó időkkel. „Az egyetlen gyors körünkön hiányzott néhány tized” – folytatta a svájci. „De a versenyzők, akik elől vannak, olaszok. A Ducati versenyzői a télen itt voltak tesztelni, tökéletesen ismerik a pályát.”
A svájci így folytatta: „A Superpole holnap lesz, és a cél az, hogy legalább az első két sorban legyünk. A pontokat is holnap osztják majd. A versenytempó az egyik legfontosabb dolog. Biztos, hogy nagyon meleg verseny lesz.”