hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSupersportAegerter: "A Superpole holnap lesz"

Aegerter: “A Superpole holnap lesz”

Dominique Aegerter a pénteki napot a harmadik helyen zárta a misanói hétvégén, de versenytempója bizakodásra ad okot a Supersport világbajnoknak.

- Hirdetés -

Két héttel ezelőtt Dominique Aegerter Mugellóban a MotoE kupában egy győzelemmel és egy második hellyel zárta a hétvégét. Most a Supersport világbajnokság következő fordulóján, Misanóban kell helyt állnia.
Az FP2 után a Ten Kate Yamaha versenyzője, aki az idei szezon eddigi hat Supersport-világbajnoki futamából ötöt megnyert, a harmadik helyen áll a kombinált időeredmények alapján. Nicolò Bulega mögött 0,429 másodperc a hátránya.
“Nagyon jó újra itt lenni a Ten Kate Racing csapattal”mondta Aegerter pénteken Misanóban, ahol tavaly kettős győzelmet ünnepelhetett. “Tegnap nem volt olyan sok napsütés. Ma reggel elég hűvös volt, de a köridő gyors volt már az elején. Szóval elég jól kezdtünk. Délután aztán előbukkant a nap, a köridőm nem sokat javult. Nagyon ütőképesek voltunk, a versenytempó megint nagyon erős.”
Sőt, a Supersport világbajnok az FP2 elején egymás után 16 kört motorozott – nagyon jó időkkel. “Az egyetlen gyors körünkön hiányzott néhány tized” – folytatta a svájci. “De a versenyzők, akik elől vannak, olaszok. A Ducati versenyzői a télen itt voltak tesztelni, tökéletesen ismerik a pályát.”
A svájci így folytatta: “A Superpole holnap lesz, és a cél az, hogy legalább az első két sorban legyünk. A pontokat is holnap osztják majd. A versenytempó az egyik legfontosabb dolog. Biztos, hogy nagyon meleg verseny lesz.”