2024. április 13. 14:56
KezdőlapMotorsportMan-szigeti TT: apa és fia a 4. és 5. idei áldozat

Man-szigeti TT: apa és fia a 4. és 5. idei áldozat

Mintha nem lett volna már így is elég tragikus a 2022-es Man-szigeti TT Mark Purslow, César Chanal és Davy Morgan halála miatt, a záró(nak tervezett) napon sajnos két újabb versenyző élete ért véget.

A második Oldalkocsis TT futam második, egyben utolsó körében a 34-es számú versenyzőpáros, Roger és Bradley Stockton halálos balesetet szenvedett az Ago’s Leap szakaszon (pontosan ott, ahol múlt héten a Chanal – Lavorel páros bukott).

Az 56 éves Rogernek ez volt a 20. TT-rajtja, míg a 21 éves fia, Bradley újoncnak számított idén: a hétfői futam volt az első számára. Akkor a nyolcadik helyen zártak.

Roger először 2000-ben indult a TT-n, és 2008-ig folyamatosan részt vett mindegyik futamon. Utána majd 2010-ben és 2017-ben indult el, majd pedig idén.
Bradley számára ez volt az idei első TT, de ebben a környezetben nőtt fel. 16 évesen eldöntötte, hogy apja nyomdokaiba akar lépni, és alig várta, hogy elindulhassanak együtt: Roger sofőrként, Bradley pedig utasként. Roger hasonlóképpen nyilatkozott még az év elején: hitetetlennek tartotta, hogy olyasvalakival megy majd körbe a Snaefell pályán, aki hús a húsából, és vér a véréből.

Ez volt az első (és sajnos utolsó) TT-jük együtt, de a Brit Forma2-es Oldalkocsis Bajnokságban már több szezont is teljesítettek – tavaly másodikként zárták az évadot.

A P1Race.hu szerkesztősége osztozik a család és a barátok gyászában.