2024. április 24. 08:41
KezdőlapMotoGPHálás a Ducatinak Jack Miller

Hálás a Ducatinak Jack Miller

A Ducatit legrégebb óta szolgáló Jack Miller a szezon végén távozik az olaszoktól. Csak a hála hangján tud megszólalni.

A KTM tegnapelőtt jelentette be azt, hogy Brad Binder csapattársa jövőre már nem Miguel Oliveira, hanem Jack Miller lesz. Miller ezzel utolsó Moto3-as szezonja után tér vissza az osztrákokhoz. Az ausztrál öt év után távozik a Ducatitól, ezzel a márka jelenlegi versenyzői közül ő van ott legrégebb óta a Borgo Panigale-ieknél. 2018-ban még a Pramac versenyzőjeként kezdett, 2021-ben pedig a gyári Ducati szerződtette.

Nagyon fontos öt év ez a karrieremben. Szereztünk együtt rengeteg dobogót, benne két győzelemmel, amit soha nem feledek” – hálálkodik Miller a crash.net kérdésére. „Akár a Pramac, akár a Ducati Lenovo versenyzőjeként folyamatosan fejlődni tudtam. Évről évre egyre jobb és jobb verziómat tudtam mutatni magamból.

Addig viszont, amíg ténylegesen távozik, még sok minden vár rá. „Jövőre új időszak kezdődik az életemben a KTM-mel, de most még be kell fejezni a lehető legjobban ezt a szezont. Köszönettel tartozom a csapatnak, Giginek (Gigi Dall’Igna – a szerk.), Paolo (Ciabatti)nak és Davidénak (Davide Tardozzi) is. Na meg persze mindenkinek, akivel együtt dolgoztam az elmúlt öt év során.

Jack Miller utolsó ducatis szezonja hátralévő részének a tabella 14. helyéről vág neki, 65 eddig megszerzett ponttal. Az ausztrál eddig kétszer állhatott dobogóra idén, Austinban harmadik, Le Mans-ban második lett.

Forráscrash.net