péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSupersportSofuoğlu: Öncünek a feladatára kell koncentrálnia

Sofuoğlu: Öncünek a feladatára kell koncentrálnia

Kenan Sofuoğlu győzelmeket és dobogós helyezéseket vár védencétől, Can Öncü-től,de  Doningtonban egyik futamon sem végzett a legjobb Kawasaki-pilótaként a török versenyző.

- Hirdetés -

A 18 éves Öncü az aragóniai szezonnyitón a dobogó harmadik fokára állhatott fel; a második futamon egy defekt miatt nem tudott a Top3-ba kerülni. Az asseni találkozó első futama egy bukással kezdődött, majd a második futam pedig egy újabb harmadik hellyel zárult. Estorilban és Misanóban a negyedik és ötödik helyen végzett.

Doningtonban az első futam ötödik lett, pont csapattársa, Yari Montella előzte meg, aki 6,5 másodperccel előtte, negyedikként ért célba. A vasárnapi versenyen pedig az utolsó körben a 8. helyre szorult vissza. Öncü 13 és 17 másodperccel kapott ki a győztes Dominique Aegertertől.

- Hirdetés -

“A pálya új volt számomra, ez mindent megnehezített egy kicsit. Pontokat szereztünk, de bizonyos értelemben ez egy olyan hétvége volt, amit elfelejthetünk.” – magyarázta Öncü.

A versenyek elején a török mindig erősen kezd, aztán a gumikopás miatt sorra veszíti el a csatákat. Kenan Sofuoğlu számára ez volt az ok, hogy leüljön pártfogoltjával megbeszélni az eseményeket. A Supersport-világbajnokságban teljes koncentrációt követel, és csak a feladatra szabad összpontosítani. Öncü nem engedheti meg magának, hogy más elvonja a figyelmét.

“Kenan és én leültünk Donington után, és mindent megbeszéltünk. Közösen döntöttünk úgy, hogy a szezon végéig nem használom tovább a közösségi médiát.”