2024. április 19. 15:14
KezdőlapSupersportPhillip Island - A Ducati duplázni tudott a piros zászlóval véget érő...

Phillip Island – A Ducati duplázni tudott a piros zászlóval véget érő futamon

Vasárnap sem sikerült teljes versenytávot teljesítenie a Supersport mezőnyének, ezúttal azonban nem az időjárás és bukások szóltak közbe. Bulega megszerezte második futamgyőzelmét a csalódott Manzi előtt. 

Vasárnap napsütésben vághatott neki a Supersport mezőnye a második futamának Phillip Islanden. Ez mindenképpen pozitív fordulat volt a szombati kaotikus verseny után, ám a szél nem kímélte az ausztrál aszfaltcsíkot.

A szombati bukásokat követően voltak hiányzók a rajtrácson: Montella kulcscsonttörést szenvedett, míg Huertasnál a korábbi hírekkel ellentétben (ezek még deréktáji zúzódásról szóltak) többszörös törést diagnosztizáltak, eltörött az ötödik ágyékcsigolyája és ezen kívül bordatörést is megállapítottak nála a melbourne-i kórházban.

A pole pozícióból induló Manzinak nem volt a legerősebb a rajtja, a szombati futam hőse, Bulega és Öncü is az olasz elé került. A 3. körre a vezető trió elnyúlt a mezőnytől. Bulega próbálta maga mögött tartani ellenfeleit, Öncü és Manzi közelről követték a Ducati pilótáját.

Spinelli nem tudta megismételni szombati dobogóját, a futam korai szakaszában az újonc hibázott, így elbúcsúzhatott dobogós esélyeitől.

A verseny első harmadában Sebestyén Péter korábbi munkaadójának versenyzője, Montovani a szombati futamhoz hasonlóan eldobta versenygépét, amivel számára idő előtt ért véget a nyitóhétvége. Az olasz pilótát az orvosi központba szállították kivizsgálásra az eset után.

Az élmezőnyben eközben Manzi Öncü elé került és az első helyen motorozó honfitársát vette célba. A Yamaha versenyzője néhány kör után elszánta magát arra, hogy megelőzze Bulegát és az élre tudott állni.

Leszakítani nem tudta magáról riválisait, ezután Manzi vezetésével körözött a vonat a mezőny elején. Bulega azonban nem akarta beérni a második hellyel, a futam utolsó szakaszához érkezve visszavette az első pozíciót. A verseny 5 körrel a hivatalos táv vége előtt piros zászlóval ért véget. Ezúttal nem bukás, hanem az ausztrál tyúkludak látogatása okozta az idő előtti leintést. Bulega így behúzta második futamgyőzelmét Manzi és Öncü előtt. A top10-be Schrötter, van Straalen, Navarró, De Rosa, Debise, Tuuli és Bayliss fértek be.

Can Öncü a futam után elmondta, hogy a tegnapi napon nem volt szerencsés, amikor saját hibájából a felvezető körön bukott. Kenan Sofuoğlu és Toprak Razgatlıoğlu azonban helyretette a fiatal török versenyzőt, így motiváltan folytatja a szezont. Stefano Manzi nem volt boldog a piros zászlós leintés miatt, annak azonban örült, hogy új munkaadójával megszerezte az első dobogót. A pódiumon a legboldogabb ember nyilvánvalóan az álomszerűen kezdő, duplázni tudó Bulega volt, aki nagyon hálás a Ducatinak az elvégzett munkáért.

Supersport 2. futam végeredménye: 
1 N. BULEGA Aruba Racing Ducati
2 S. MANZI Ten Kate Racing Yamaha 0,382
3 C. ONCU Kawasaki Puccetti Kawasaki 1 szektor
4 M. SCHROETTER MV Agusta Reparto MV Agusta 2 szektor
5 G. VAN STRAALEN EAB Racing Team Yamaha 2 szektor
6 J. NAVARRO Ten Kate Racing Yamaha 2 szektor
7 R. DE ROSA Orelac Racing Verdnatura Ducati 2 szektor
8 V. DEBISE GMT94 Yamaha Yamaha 2 szektor
9 N. TUULI Dynavolt Triumph Triumph 2 szektor
10 O. BAYLISS D34G Racing Ducati 2 szektor
11 B. SOFUOGLU MV Agusta Reparto Corse MV Agusta 1 kör
12 J. MCPHEE Vince64 by Puccetti Kawasaki 1 kör
13 A. WONGTHANANON Yamaha Thailand Racing Yamaha 1 kör
14 A. SARMOON Yamaha Thailand Racing Yamaha 1 kör
15 A. NORRODIN PETRONAS MIE MS Honda 1 kör
16 T. MACKENZIE PETRONAS MIE MS Honda 1 kör
Nem ért célba
N. SPINELLI VFT Racing Yamaha Yamaha
F. CARICASULO Althea Racing Team Ducati
A. MANTOVANI Evan Bros. Yamaha Yamaha
H. TRUELOVE Dynavolt Triumph Triumph