2024. április 24. 00:39
KezdőlapP1MotoNem akármilyen motoros konvoj szállta meg Portimão utcáit

Nem akármilyen motoros konvoj szállta meg Portimão utcáit

Látványos karaván jött össze a Portugál Nagydíjat megelőző szerdán Portimão utcáin. A menet élén ki más állt volna, mint Miguel Oliveira.

Hétvégén rendezik meg Austin után a 2022-es MotoGP-szezon ötödik futamát, a Portugál Nagydíjat. A versenyhétvége konkrét programpontjai egyelőre még nem zajlanak. De azt sem lehet mondani, hogy totális csend lenne, illetve lett volna a pálya környékén a tétre menő eseményeken kívül.

A Portugál Nagydíj még szerdán rendkívül látványos programmal indult. Ekkor ugyanis Portimão városközpontjából Miguel Oliveira vezetésével egy rendkívül népes konvoj indult el a versenynek helyet adó Autódromo Internacional do Algarve felé.

Hogy mennyien voltak, azt nagyon jól mutatja egyrészt a fent látható videó, de a helyi hős Miguel Oliveira szelfije is.

Ez óriási volt, óriási öröm” – lelkendezett az esemény végén Oliveira. „Régóta szerettük volna valami igazán különleges dologgal meglepni az itteni szurkolókat. Ez pedig nagyon király volt. A helyükben magam is ki nem hagytam volna ezt a lehetőséget, hogy egy MotoGP-gép mellett biztosíthatnak kíséretet Portimão belvárosából a pályára. El sem hittem, mennyi motort látok. Nagy kár, hogy nem tudtuk ezt az egészet hosszabbra tervezni. Nem volt egyszerű ezzel a motorral közúton menni, az egyetlen, amit szerettem volna kivitelezni, hogy le ne fulladjak. Ezeket a motorokat nem arra tervezték, hogy lassan menjenek vele! Remélem, látunk még hasonlót. Ilyenkor, amikor kontextusán kívül láthatunk egy ilyen motort, az mindig csodálatos.

További képek az eseményről:

 

ForrásCrash.net