péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapWheelieNem akármilyen motoros konvoj szállta meg Portimão utcáit

Nem akármilyen motoros konvoj szállta meg Portimão utcáit

Látványos karaván jött össze a Portugál Nagydíjat megelőző szerdán Portimão utcáin. A menet élén ki más állt volna, mint Miguel Oliveira.

- Hirdetés -

Hétvégén rendezik meg Austin után a 2022-es MotoGP-szezon ötödik futamát, a Portugál Nagydíjat. A versenyhétvége konkrét programpontjai egyelőre még nem zajlanak. De azt sem lehet mondani, hogy totális csend lenne, illetve lett volna a pálya környékén a tétre menő eseményeken kívül.

A Portugál Nagydíj még szerdán rendkívül látványos programmal indult. Ekkor ugyanis Portimão városközpontjából Miguel Oliveira vezetésével egy rendkívül népes konvoj indult el a versenynek helyet adó Autódromo Internacional do Algarve felé.

Hogy mennyien voltak, azt nagyon jól mutatja egyrészt a fent látható videó, de a helyi hős Miguel Oliveira szelfije is.

Ez óriási volt, óriási öröm” – lelkendezett az esemény végén Oliveira. “Régóta szerettük volna valami igazán különleges dologgal meglepni az itteni szurkolókat. Ez pedig nagyon király volt. A helyükben magam is ki nem hagytam volna ezt a lehetőséget, hogy egy MotoGP-gép mellett biztosíthatnak kíséretet Portimão belvárosából a pályára. El sem hittem, mennyi motort látok. Nagy kár, hogy nem tudtuk ezt az egészet hosszabbra tervezni. Nem volt egyszerű ezzel a motorral közúton menni, az egyetlen, amit szerettem volna kivitelezni, hogy le ne fulladjak. Ezeket a motorokat nem arra tervezték, hogy lassan menjenek vele! Remélem, látunk még hasonlót. Ilyenkor, amikor kontextusán kívül láthatunk egy ilyen motort, az mindig csodálatos.

További képek az eseményről:

 

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)