2024. április 16. 22:19
KezdőlapWheelieMegvannak Rossi első GT-s pontjai

Megvannak Rossi első GT-s pontjai

Valentino Rossi gyorsan tanul: az első imolai futam tanulópénze után Brands Hatch-ben már tizenharmadik lett, és elkerült egy balesetet is.

Valentino Rossi nemrég még a GT World Challenge Endurance Cup keretein belül Imolában lett tizenhetedik. A Sprint Cup Brands Hatch-i versenyére aztán a váltótársak, Nico Müller és Frédéric Vervisch közül csak az utóbbi maradt. Így vágtak neki tehát Angliában a futamnak, ahol Rossinak rögtön egy baleseten kellett keresztülmanővereznie. Két Team WRT-s csapattárs, Jean-Baptiste Simennaur és Benjamin Goethe ütközött össze, ezt úszta meg végül Rossi, aki kezdte a versenyt.

Az első verseny felénél ült be Vervisch az autóba, amellyel végül tizenharmadikként zártak. A második futamon sikerült erre még rátenniük, ugyanis (ezúttal fordított sorrendben) nyolcadikként zártak, az olasz vezetésével.

Az első futamot Ulysse De Pauw és Pierre Alexandre Jean párosa nyerte meg, egy Ferrari 488 volánjánál. A másodikon az orosz Timur Boguszlavszkij és Raffaele Marciello végeztek az élen. Ők egy Mercedes AMG GT3-at vezetve nyerték meg ezt a versenyt.

Rossiék következő bevetése jövő hét végén, Magny-Cours-ban lesz majd.

Már a motorversenyzői karrierem során is ott motoszkált a fejemben, hogy autókkal is versenyezzek” – fogalmazott még múlt pénteken, a versenyhétvége kezdetén Rossi. „Ez eleinte még csak a képességeim élesítéséről szólt. De a karrierem vége felé nagyon nehezemre esett megállni, ez pedig segített abban, hogy abbahagyjam. És itt is versenyképes akarok lenni. Egész jó köröket tudtam futni, a fontos az, hogy ez a tempó hamarabb jöjjön. Szerencsére nem vagyok messze a top srácoktól, pedig nekik sokkal nagyobb tapasztalatuk van az enyémhez képest.

Az első verseny, teljes egészében:

A második verseny, szintén az elsőtől az utolsó pillanatig:

ForrásCrash.net