2024. március 29. 02:57
KezdőlapWheelieCsapattársa szerint Valentino Rossi nagyon gyorsan tanul

Csapattársa szerint Valentino Rossi nagyon gyorsan tanul

Második GT World Challenge Europe-hétvégéjén megszerezte első pontjait Valentino Rossi. Csapattársa is dicséri őt.

Egy tizenharmadik és egy nyolcadik hellyel folytatta teljes szezonos autóversenyzői karrierjét Valentino Rossi. A Doktor ezúttal Brands Hatch-ben vendégeskedett, ahol a GT World Challenge Europe Sprint Cup két versenyét rendezték. A Doktornak rögtön az első verseny első méterein egy baleset mellett kellett elmanővereznie, de sikeresen megúszta ezt.

Az első versenyen jókora szerencsém volt, hogy el tudtam kerülni a bajt” – ismeri el Rossi. „Aztán pedig nagyjából maradtam ott, ahol voltam. A második verseny aztán sokkal jobban alakult, mert rengeteget léptem előre a versenyzésemben. Rengeteget javultak a köridejeim, és nagyon jól éreztem magam a pályán. Nagyon élveztem az utolsó köröket!

A csapattárs, Frédéric Vervisch is elégedett. „Megszereztük első pontjainkat, és nagyon örülünk ennek az eredménynek. Nagyon jól haladunk, és Vale is rendkívül gyorsan tanul. A legfontosabb, amire most mindkettőnknek figyelnie kell, hogy javulni tudjon az időmérős tempónk is. De Vale a legjobb újonc, akivel valaha dolgoztam. Van némi tapasztalatom oktatóként is, és soha nem láttam még olyat, mint ő. Lenyűgöző, amit művel, ha valamit elmondok neki egyszer, ő megcsinálja. Ha esetleg nem, akkor meg megpróbálja még egyszer. Ugyanarra képes, mint mi, vagy még jobbra is. Csak még össze kell ezt a sok információt raknia.

Rossi komoly dicséreteket zsebelt be a csapatfőnök Vincent Vosse-tól is. „Vale rengeteget lépett előre, a második versenyen konkrétan a legjobbak között volt.

A Doktor nemrég még Imolában mutatkozhatott be GT-versenyzőként, ahol tizenhetedik lett. A legközelebbi bevetése újabb két sprintfutammal Franciaországban, Magny Cours-ban lesz. A versenyeket jövő hét végén rendezik.

ForrásCrash.net