2024. április 25. 14:31
KezdőlapWheelieRossi folyamatosan fejlődik

Rossi folyamatosan fejlődik

A kilencszeres világbajnok ex-motorversenyző mostanság a GT World Challange Europe sorozatban bontogatja szárnyait meglehetősen eredményesen.

Hétvégén került megrendezésre a harmadik GT futam Magny-Cours-ban, ahol Valentino Rossi az időmérő edzésen elszenvedett egy bukást. Csapattársával végül a 22. helyre kvalifikáltak, majd az első versenyen a 15., a másodikon pedig a 11. helyet szerezték meg.

„Az első verseny kimondottan nehéz volt. Sajnos elég hátulról indultunk, mivel elkövettem egy hibát az időmérőn, így nem volt lehetőségünk jobb rajtpozíciót elérni a 22.-nél. Maga a futam nem volt rossz, nagyon élveztem. Részese voltam néhány csatának, és előzéseket is tudtam bemutatni. A tempón körről körre javult. A második verseny már könnyebb volt. A célunk a Top10 elérése volt, de végül 11.-ek lettünk, aminek örülök. Nehéz volt vezetni az autót, megszenvedtem rendesen a hőséggel is, és némi időt veszítettem azzal, amikor az egyik Porsche-val harcoltam.”

Rossi csapattársa, Frederic Vervisch szerint a ’Doktor’ szépen fejlődik:

„Nagyon jó volt a tempónk, Vale rendkívüli fejlődést mutat, számos előzést hajtott végre. Az első futam tényleg komplikáltabb volt a rajthely miatt, illetve büntetést is kaptunk. A második versenyen egyszerűbb dolgunk volt. Örülök, hogy nem vesztettünk pozíciót, mert ezen a pályán nagyon nehéz előzni. Az a célunk, hogy Top5-ös helyezéseket érjünk el.”

 

Forráscrash.net